Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Berbers Marokko bestrijden jodenhaat

sticker zeg woelah Sam Godfried Amsterdam 2013

Een aantal Berbers (of ‘Amazigh’) heeft onlangs het ‘Marokkaanse Observatorium voor het Gevecht tegen Antisemitisme’ opgericht.

De mensen achter dit initiatief willen jodenhaat bestrijden en de banden met Israël verstevigen, meldt Morocco World News. Oprichter Omar Louzi is een bekende voorvechter van de burgerrechten van het Berberse volksdeel in Marokko.

sticker propaganda dog Amsterdam“We zijn hier om antisemitische propaganda in moskeeën en elders te stoppen”, zegt Louzi. “Jodenhaters moeten zich bewust zijn van onze vastberadenheid in het afkeuren en vervolgen van hun gedrag. De straffeloosheid is voorbij!”
sticker i love Naffers Holland Amsterdam 2014 March Marokkanen

Louzi’s initiatief lijkt een reactie te zijn op de oprichting in 2013 van het ‘Marokkaanse Observatorium tegen Normalisering met Israël’. Deze groep verhinderde onlangs dat enkele Berber-activisten een bezoek konden afleggen aan de joodse staat.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>