Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Bende Filipijnen berooft politieman

sticker we rob this Amsterdam

De autoriteiten in de Filipijnse stad Quezon hebben zondag vijf straatrovers gearresteerd. De groep had eerder die dag een jonge politieagent in burger beroofd in een stadsbus.

De leden van bende ‘Laglag Barya’ probeerden Liberato Antang, lid van het Speciale Actie Team van de politie, af te leiden door enkele muntjes op de grond te strooien. Het slachtoffer ontdekte echter dat de boeven zijn zakken probeerden te rollen. Hierop trok een van hen een mes en verdween de bende alsnog met zijn portemonnee, schrijft Inquirer.

sticker bus Baltics picture

De ongewapende Antang (25) achtervolgde de messentrekker en wist hem – met hulp van enkele toegesnelde agenten – te overmeesteren.

De vier andere rovers arresteerde men kort later in hun schuilhol. Agenten troffen er diverse messen aan, evenals geld, gsm’s, handtasjes en de portemonnee van Antang.

DF

Gerelateerd:

‘Politieagent = bedreigde diersoort’

Agentes in burger tegen aanranding

VS: nepagent eist dat stille zich legitimeert


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>