Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Belastingdienst, fiscus, ‘SS’, 88?

Riga Hitlergroet Nazi sticker

Zo rond mijn elfde viel me voor het eerst op dat in zowel het woord belastingdienst als in fiscus de letter ‘s’ tweemaal voorkomt.

Gezien de methodiek van de organisatie die berust op gelegaliseerde afpersing vond ik het wel een opvallende parallel met zijn Duitse voorganger, de ‘Schutzstaffeln’ (SS).

'Verboden voor muggen' graffitiWegens de volgzame en collectivistische mentaliteit van de gemiddelde Nederlander bevond ik mij sindsdien echter zelden in gezelschappen waar het salonfähig was om de gouden kiezentrekkerij door de nazi’s in de vernietigingskampen te vergelijken met het huidige stelsel van erfrecht, dus hield ik mijn gedachten hieromtrent maar goeddeels voor mezelf met het idee dat een en ander op louter toeval berustte.

sticker watch out tics Amsterdam De Pijp August 2013 pas op teken

Lange tijd wijdde ik hier mijn aandacht dus niet meer aan, hoe fascinerend de overeenkomsten tussen Hitlers regime en het onze ook zijn mochten, totdat ik onlangs een brief van de fiscus eens nader bestudeerde.

Ijskoude rillingen liepen over mijn rug nadat ik ontdekte dat de laatste twee getallen – 88 – van het bankrekeningnummer van de dienst welhaast verboden zijn om door skinheads op hun jassen te dragen. Zij vormen immers de initialen van de kreet Heil Hitler.

Is dit weer ‘toeval’, of wil de fiscus simpelweg niet al te openlijk zijn bezoedelde roots blootleggen?

Ingezonden door Paranoah


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>