Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Barracuda’: arrogante killer vs The Punisher

Punisher Barracuda gun

Als kind is hij vreselijk gemarteld door zijn alcoholistische vader, zijn zusje werd crack-hoer en vanwege een ernstig geweldsdelict op zijn school in Florida belandt hij al op jonge leeftijd achter tralies. In de jeugdgevangenis krijgen verkrachters geen kans bij hem en dankzij het Amerikaanse leger kan hij uitwijken naar Vietnam, waar hij toetreedt tot de Groene Baretten.

Punisher Barracuda skull lines 1

Via drugshandel voor de CIA, het regisseren van staatsgrepen en andere black-ops wordt hij uiteindelijk full-time gangster met huurmoord als specialisme. Zijn militaire training, brede ervaring, meedogenloze karakter en grote creativiteit komen hem in dit ‘beroep’ natuurlijk bijzonder goed van pas.

Punisher Barracuda tortureZonder veel problemen vernietigt hij zwaarbewapende bendes in achterbuurten op klaarlichte dag of neemt hij zelfs deel aan kannibalistische schranspartijen met Afrikaanse chiefs, dus is zijn reputatie snel gevestigd. Nadeel van het ‘respect’ dat hij zo afdwingt is echter dat dit zijn arrogantie voedt.

Punisher Barracuda skull lines 2

De laatste keer dat ‘Barracuda’gearresteerd wordt vinden agenten hem in een nachtclub vol lijken. Daar is hij net wat coke aan het weg snuiven van het afgerukte hoofd van een zijner slachtoffers.

Opnieuw achter tralies ontmoet deze killer de corrupte en gewetenloze CEO Harry Ebbing. Tegen betaling redt hij hem van een stel hitsige medegevangenen, doch de manier waarop tart elke beschrijving.

Eenmaal op vrije voeten neemt Ebbing een energiebedrijf over om zijn misdadige plannen uit te voeren, maar helaas voor hem ontdekt ook de New Yorkse vigilante Frank Castle – alias ‘The Punisher’ – dat er iets grondig mis is. Hoewel witteboordencriminaliteit niet echt de specialiteit is van Castle, ziet Ebbing nu geen andere uitweg dan Barracuda inhuren om hem te elimineren.

{link url="http://poliziek.info/punisher-max-ennis"}(Punisher Max){/link}~ ~ ~ ~ ~

Wegens zijn bizarre karakter vormt Barracuda hoe dan ook een amusant en waardevol ingrediënt in deze comics.

Niet alleen is hij een der ‘beste villains’ die ik ken, zelfs een eigen Wiki heeft hij!

‘Barracuda’ vormt een aparte reeks binnen Punisher Max en keert terug in ‘Long, Cold Dark’, waar de killer met behulp van corrupte generaals Punishers zwakke plek heeft ontdekt.

Punisher Barracuda car stop ghettoZijn grote fascinatie met wapens zoals de “front toward enemy” Claymore landmijn en de ‘Lee-Enfield 303′ maakt auteur Garth Ennis bepaald nog niet tot kritiekloos fan van de Amerikaanse wapenlobby M.I.C., het Militair-Industrieel Complex.

DF

Gerelateerd:

‘The Punisher’ achter tralies in Rikers

The Wintermen: strip over bendes Moskou

Bende pooiers vs ‘The Punisher’

‘The Killer’: strip over een huurmoordenaar


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>