Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Banken en staat samen in spruiten-offensief

sticker laser314 'das-muil'

Langzaam maar ook heel zeker begint het wanbeleid bij de banken en de overheid als hun “toezichthouder” zich in zijn volle omvang te openbaren. Zo blijkt het voor het midden- en kleinbedrijf nog steeds haast ondoenlijk om leningen te verkrijgen, ondanks het feit dat de staat reeds tientallen miljarden belastinggeld in het bankwezen pompte (Telegraaf, 13 januari).

Als ik me niet vergis was het aanzwengelen van de kredietverlening juist één der hoofdargumenten voor deze miljardeninjectie. Opmerkelijk is het in ieder geval wel, net als het feit dat rekeningen van uitbaters van bordelen, seksshops en koffiehuizen recentelijk massaal door banken ‘opgezegd’ schijnen te zijn.

bankrupt slut sticker Sunset Boulevard LA

Er lijkt sprake van een sinister soort koehandel in belastinggeld, waarbij het bankwezen zich verplichtte mee te werken aan Balkenendes spruiten-offensief (ook wel betiteld als ‘ethische zuivering‘).

In dit licht kan men ook nog denken aan de geïntensiveerde samenwerking tussen de banken en de fiscus, die inmiddels zonder noemenswaardige rechtsgang onze bankrekeningen schijnt te mogen plunderen.

Hoewel parasieten in de regel niet de ondergang van hun gastheren tot doel hebben, kan dat helaas wel het gevolg zijn van “beleid”.

D. Francuneus


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>