Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Bangladesh: vrouwen slaan = oké

sticker woman flower hair Amsterdam NDSM 2014 March asian hello name

Mannen in Bangladesh vinden het in overgrote meerderheid geen enkel probleem om hun echtgenoten te slaan.

Vrouwen in steden zijn voor 83 procent getrouwd met vrouwenmeppers en die in dorpen zelfs voor 89 procent. Deze onthutsende cijfers kwamen naar voren uit een onderzoek van VN-organisatie UNFPA. De studie werd gepubliceerd op Wereldvrouwendag.

Het gaat overigens niet om extreem mishandelen maar slechts om ‘licht slaan’, aldus Gulf News. Bengaalse mannen zien dat als een uitstekende manier om hun echtgenoten te corrigeren. De helft van de mannelijke stadsbewoners meent dat vrouwen onderdrukking moeten tolereren “om hun families te redden”, iets dat geldt voor 65 procent van de mannen op het platteland.
sticker woman roses hair Amsterdam NDSM 2014 March

Meer dan 9 op de 10 heren vindt dat hij ‘hard’ moet zijn voordat hij een echte man is. De meeste mannen denken dat ze het alleenrecht bezitten om beslissingen voor de familie te nemen.

Men interviewde voor het onderzoek 2.400 mensen in zowel steden als dorpen.

DF

Gerelateerd:

Saoedische vrouwen eisen vrijheid

Eerwraak populair bij Palestijnen

Seks-staking vrouwen Tokio tegen politicus

Vrouwen Jordanië: mishandeling = oké

Verkrachting niet langer beloond


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>