Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Ballen-trekster’ minder straf

sticker man penis Amsterdam center 2013 August

Rechters in Pretoria hebben begrip getoond voor een vrouw die haar overspelige echtgenoot op brute wijze mishandelde. Ze zien de hardhandige ruk aan het slachtoffer zijn balzak, die gehecht moest worden, als een ‘crime passionnel’.

De bedrogen Gladys Chauke was in eerste instantie veroordeeld tot een jaar celstraf of een boete van 200 euro, schrijft IOL-News. De rechtbank vond dit in september 2013 een logische strafmaat, aangezien de 27-jarige vrouw “een kwetsbaar en complex stukje van de menselijke anatomie” had belaagd.

sticker 'vliegende penis vleugels', BalticsChauke had haar man Amos opgezocht in het huis van zijn vriendin om het stel te confronteren met de affaire. Volgens Chauke viel de echtgenoot haar aan tijdens een ‘verhitte discussie’. Zij had Amos daarna “uit zelfverdediging” gebeten, op zijn hoofd geslagen en aan zijn scrotum getrokken.
sticker 'oog in hand'

De vriendin van de man kon met veel moeite de hand van Chauke uit Amos’ kruisstreek lostrekken, beweert ze. Het slachtoffer sprong vervolgens ‘met bloedende balzak’ uit een raam, omdat zijn echtgenote de deur vergrendeld had.

Het hooggerechtshof tilde dinsdag echter minder zwaar aan het vergrijp. De nieuwe straf bestaat uit drie maanden achter tralies of 65 euro boete.

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>