Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Badr Hari: O.J. Simpson in de polder?

 

'So much anger built inside' sticker

Ruim 18 jaar geleden werden Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman vermoord in Brentwood, Los Angeles. Al snel wees het bewijs richting de ex van Simpson, de beroemde American football speler en acteur O.J. Simpson. Tijdens een bizarre achtervolging werd deze gearresteerd, waarna onder leiding van beroemde juristen een even bizar mediacircus begon.

Simpson werd uiteindelijk in 1995 vrijgesproken van de moorden, maar twee jaar later wel veroordeeld tot het betalen van 33,5 miljoen dollar aan de nabestaanden. In 2007 werd hij in Las Vegas opnieuw gearresteerd, ditmaal voor een serie misdrijven waaronder ontvoering en gewapende overvallen.

Badr Hari & het afluisteren van Koen Everink
Twee dagen voor de voorlopige invrijheidsstelling van de roemruchte kickbokser Badr Hari deed Evert Santegoeds, journalist voor Telegraaf, Prive en Shownieuws een opmerkelijke ‘onthulling’ over de mishandeling van Koen Everink tijdens Sensation. De journalist verklaarde dat Everinks telefoon was afgetapt door de politie en uit gesprekken zou blijken dat de miljonair onjuiste verklaringen had afgelegd.

Vooralsnog alleen Crimesite en Showvandaag lijken de bron serieus te nemen, hetgeen wellicht samenhangt met het feit dat Santegoeds bevriend is met Hari’s vriendin Estelle en bovendien betrokken was bij het vinden van mediastrateeg Adrianus Theeuwes om het imago van de kickbokser op te poetsen. Van onpartijdigheid is Santegoeds dus moeilijk te betichten.
graffiti reporter shower Baltic region
Als – en ik herhaal: als – dit verhaal waar is en Everinks verklaring dus onjuistheden bevat, dan roept dit interessante nieuwe vragen op.

Met name natuurlijk welke politieagent het in zijn of haar hoofd haalde om een slachtoffer van ernstige mishandeling dan wel poging tot doodslag af te tappen en in hoeverre de rechter zo’n bron mee mag laten wegen als bewijs. Natuurlijk is het – minstens – even goed mogelijk dat het afgeluisterde gesprek simpelweg is verzonnen als onderdeel van een mediastrategie om de geloofwaardigheid van slachtoffers te ondermijnen.

Zowel Hari als O.J. Simpson zijn rijk, groot, beroemd en worden verdacht van ernstige misdrijven. Beide hebben geraffineerde types in dienst die de media bespelen en het zou me dan ook verbazen als Hari veel langer de cel ingaat dan zijn voorarrest tot nu toe duurde. Als ‘ie voor z’n proces zou vluchten naar Marokko zien we hem waarschijnlijk nooit meer terug en misschien is dat wel het beste.

DF

Gerelateerd:

Drie roddels …

Zaak Badr Hari keerpunt Nederlandse rechtsorde


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>