Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Azeri’s: ‘Wij schoten drone Armenië neer’

sticker bird camera Amsterdam center 2013 August vogel

De regering van Azerbeidzjan verklaarde donderdag een uit Armenië afkomstig onbemand vliegtuigje (drone) te hebben neergeschoten. Dit buurland spreekt van een “absurde claim”.

Het apparaat vloog toen het werd neergehaald boven het grondgebied van Azerbeidzjan, zo beweren de Azeri’s.

sticker cross eyes Amsterdam center Spui 2014 March religion kruis ogenVolgens The Moscow Times is er sprake van heroplevende agressie tussen de christelijke Armeniërs en hun islamitische buurland. Zowel langs de grenzen van beide landen vinden vaker schermutselingen plaats, als rondom de enclave Nagorno-Karabach. Dit deel van de zuidelijke Kaukasus ligt in Azerbeidzjan, maar wordt bestuurd door de Armeniërs die er in de meerderheid zijn.

Recente geschiedenis en economische belangen

Nadat de Sovjet-Unie uiteengevallen was begon in 1991 de oorlog tussen Azerbeidzjan en Armenië. Deze duurde totdat drie jaar later een wapenstilstand werd gesloten. De Armeniërs beheersen sindsdien zowel Nagorno-Karabach als enkele districten daaromheen. Hulp uit het moederland houdt de enclave in leven.

sticker Amsterdam tank cross war 2013 September

Azerbeidzjan is echter rijk aan olie en investeert grootschalig in zijn defensieapparaat. Het land dreigt regelmatig de enclave met geweld te zullen veroveren.

Oplaaiende vijandigheden zijn niet alleen gevaarlijk voor de volkeren in het gebied, maar bedreigen ook een uitgebreid netwerk aan pijpleidingen voor gas- en olie-export.

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>