Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Assange kicks ass!

Een jaar of acht geleden raakte ik eens tijdens een borrel op het Utrechtsch Studenten Corps in discussie met een jonge diplomaat. Na de nodige biertjes vertelde ik hem over mijn belangstelling voor een theorie genaamd het libertarisme. Dit stelsel van ideeën bestrijkt voornamelijk delen van de economische wetenschap, politicologie, moraalfilosofie en de psychologie (of biologie) en gaat uit van de suprematie van vrijheid en vrijwilligheid boven dwang en geweld.

Toen de diplomaat begon in te zien dat libertariërs het dus ook niet met het belastingstelsel (gelegaliseerde afpersing) eens zijn leek dit hem hevig te irriteren.

Misschien vreesde de jongen voor een aantasting van zijn inkomsten en status als het libertarisme door zou dringen tot grotere delen van de bevolking. Tot besluit van de discussie riep hij nog: “maar betalen zul je, Frankenhuis!”

Sinds de recente openbaringen van Wikileaks denk ik met regelmaat terug aan die discussie.

Het mega-lek rukt de deken van geheimzinnigheid weg van het diplomatieke gepeupel van BuZa en toont de wereld dat georganiseerd liegen (en stelen?) welhaast de norm is binnen de hogere echelons van de ambtenarrij en de wereld der poliegtici.

Hulde voor Assange en een ieder die hem steunt!

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>