Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Asielzoekers Notweg: gezag negeert de wet

sticker your utopia my dystopia Laser3.14 Amsterdam

Als kind verbaasde de realiteit van politiek en de staat me vaak ernstig. Zo begreep ik niet dat de combinatie democratie en verzorgingsstaat tot een fatsoenlijke samenleving zou kunnen leiden. Want stel dat op een bepaald moment de meeste burgers uitkeringen hebben en zouden stemmen op partijen die beloofden deze te verdubbelen, hoe moest het werkende deel van de bevolking hier dan mee omgaan? Dit zou een volstrekt onaanvaardbare chaos opleveren, leek me, maar op de middelbare school vonden docenten mijn ideeën onfatsoenlijk.

Asielzoekers en andere migranten plaatsten mij voor overeenkomstige dilemma’s. Uiteraard was ik voorstander van het hier onderdak bieden aan mensen die in hun land om politieke redenen vervolgd werden, maar ruim twintig jaar geleden was allang duidelijk dat een groot deel van de mensen die naar Nederland migreerde geen echte vluchteling was. De selectie was echter niet erg streng. Bovendien bestond er een hele reeks beroepsgroepen en belangenorganisaties die ‘dreef’ op het binnenhalen van zoveel mogelijk buitenlanders.

Dankzij de politiek-correcte dictatuur die indertijd ons land beheerste was het ongebruikelijk om hierover kritische vragen te stellen. Als ik het thema toch voorzichtig aanroerde kwam altijd een vast rijtje argumenten voorbij zeilen, zoals ‘de wereld is toch van iedereen’, ‘immigranten zijn nodig om vergrijzing op te vangen’ of ‘armoede in de Derde Wereld is gevolg van westerse hebzucht’.

De hoge kosten die de opvang van migranten met zich meebracht in combinatie met de werkloosheid die maar niet verdween onder de nieuwe Nederlanders deden me vrezen dat ons land op termijn zelf ernstig zou verarmen. Bovendien zou het ruimhartige beleid en het massale misbruik van regelingen in geval van economische neergang de sympathie bij Nederlanders voor immigranten ernstig kunnen aantasten, waardoor echte asielzoekers misschien niet meer welkom zouden zijn in Nederland.

Nog steeds zijn de grenzen – in de praktijk – redelijk wijd open en zelfs voor degenen die volgens de wet het land moeten verlaten is er een laatste strohalm: het gezag in de vorm van burgemeester Eberhard van der Laan. Deze werd benaderd door de uitgeprocedeerde asielzoekers van het kamp aan de Amsterdamse Notweg. Alsof ‘s lands hoofdstad nog niet failliet genoeg is besloot deze PvdA’er – tegen de wet in – dat ze voorlopig mogen blijven en een ‘bed-bad-brood-voorziening’ krijgen.

Ai_Amsterdam_logo

“Ze kunnen in deze periode contact opnemen met VluchtelingenWerk om over hun dossier en toekomstperspectief te overleggen.” Honderden sociaal werkers, ‘pro deo’ advocaten en andere gesubsidieerden die via de asielzoekers parasiteren op de Nederlandse bevolking kunnen opgelucht ademhalen.

Mocht ik – God verhoede – ooit macht krijgen in Nederland dan zal de heroprichting van het kamp aan de Notweg een mijner eerste daden zijn. Wel komen er dan wachttorens, prikkeldraad en uiterst valse herdershonden ter bewaking – en ovens tegen eventuele overbevolking.

Het kamp zal echter niet opgevuld worden met asielzoekers maar in plaats daarvan met Van der Laan en enkele duizenden van zijn gesubsidieerde geestverwanten, want de parasitaire idealisten ben ik inmiddels haast een kwart eeuw meer dan spuugzat.

DF


Tags:        |      |      |   

2 reacties

  1. Ja Breinbrouwsels, dat zou goed kunnen. Zelf werk ik met middelbare scholieren en met velen ervan hou ik na afloop contact. Steeds meer lijken van plan dit land te verlaten, want een normaal leven opbouwen is er haast niet meer bij.
    Dank voor je reactie,
    David

  2. Ik geef u weinig kans met dat prikkeldraad. De democratie scoort te hoge ogen. Dat uitwringen van de laatste mieren door de krekels gaat nog een paar maanden door tot er niet eentje meer over is of als bosmier naar Midden-Amerika is gelift. De schooibrieven om poen van het IMF liggen al klaar. Emigreren en de pleitvaart nemen wordt heel erg groot in dit land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>