Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Paleis van Onrecht’: artikel 0 Grondwet

graffiti owl Amsterdam uil

“Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

(artikel 1 Grondwet)

In 1998 werd in Arnhem een 19-jarige vrouw meegelokt door een Bosniër, daarna ‘zeer bruut verkracht’, vervolgens ernstig mishandeld en ook nog bedreigd. Veertien jaar later “voelt ze zich nog altijd bang, onzeker en onveilig.”

Na zijn wandaad was de man gevlucht en uiteindelijk een half jaar geleden opgepakt in Kroatië. De rechtbank in Arnhem veroordeelde hem onlangs tot vier jaren cel, dus dat komt in de praktijk neer op ongeveer tweeënhalf jaar straf voor het goeddeels verwoesten van een leven.

sticker laser314 'das-muil'

Hoe anders verliep de rechtszaak in Almelo tegen ondernemer Ahmet Okci die zijn vergunning-aanvragen stelselmatig zag afketsen op corrupte politici en ambtenaren. In een wanhoopsdaad stak hij op 16 juni 2008 zijn auto in brand en gijzelde vervolgens vier ambtenaren en een wethouder. Het duurde weliswaar enkele uren voordat de man zich overgaf, maar ondanks zijn twee doorgeladen vuurwapens hoefde er niet geschoten te worden. Ook de gijzelaars bleven ongedeerd, dus wat voor straf krijgt zo’n verwarde ziel? Negen jaar cel.

Dat is Nederland anno 2012. Het ‘gewone volk’ fungeert als kanonnenvlees voor allerlei linksige rechtertjes, ‘pro Deo‘ (gesubsidieerde) advocaten, een laks OM en idealistische hoogleraren. Misdadigers hebben bar weinig te vrezen, maar als een burger flipt wegens corrupte bestuurders gooit men de sleutel van de celdeur weg. Voor niet-ingewijden zou het veel schelen als het Grondwettelijke artikel nul eens gepubliceerd zou worden:

“De artikelen uit de Grondwet zijn op nul en generlei wijze van toepassing op burgers die zich verzetten tegen corrupte bestuurders.”

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>