Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Antillianenproblematiek in Rotterdam

sticker Schurk sc Amsterdam 2013 crook with guns

Bert Cremers, fractieleider van de PvdA in Rotterdam, beweert dat de problematiek rond criminele Antillianen in zijn stad te wijten is aan desinteresse voor dit onderwerp bij politici van Leefbaar Rotterdam. Die zouden alleen belangstelling hebben voor moslims en ‘Antillianen dragen immers geen hoofddoekjes’, aldus de Rotterdamse politicus (de Volkskrant, 12 januari 2006).
sticker 'PvdA vastgoed maffia'

Met zijn uitlatingen suggereert Cremers dat de omvang van de problemen in de Antilliaanse gemeenschap pas sinds enkele jaren duidelijk is, evenals het vermogen van de overheid om die ellendige situatie ten positieve te beïnvloeden.

In zijn analyse gaat hij volledig voorbij aan het feit dat zijn eigen PvdA decennialang dominant was in de havenstad, terwijl de Leefbaren pas sinds 2002 meebesturen.

In plaats van het bekritiseren van de politieke nazaten van Pim Fortuyn, zou het de PvdA’er sieren als hij verwijten zou richten tot zijn eigen partij.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>