Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Anti-islam bistro’ in … Islamabad

sticker swine pig hog 100 per cent Amsterdam varken

Een Franse chef veroorzaakt deining op sociale media in Pakistan. Zijn eind 2013 in hoofdstad Islamabad geopende restaurant is bepaald niet ‘islam-vriendelijk’ te noemen, vindt men.

Niet alleen serveert men allerlei gerechten die varkensvlees bevatten en wordt er alcohol geschonken, ook mogen Pakistanen er slechts naar binnen ‘onder begeleiding van een buitenlander’. Bovendien kunnen alleen expats reserveren in de bescheiden bistro ‘La Maison’ van eigenaar Philippe Lafforgue, schrijft Dawn.

sticker cocktail glass Amsterdam August 2013 alcoholToen de prominente Pakistaanse journalist Cyril Almeida in december ontdekte hoe de vork in de steel zat startte hij een rel op Twitter (#NoToApartheid). Hij verbaasde zich erover dat “iemand een zaak opent die de inwoners van het land buitensluit”. Ook publiceerde hij het adres van ‘La Maison’ online en zocht contact met de autoriteiten.

Nadat het twee politie-officieren evenmin lukte er een tafel te reserveren volgde zaterdag een inval, waarbij twee lokale medewerkers opgepakt werden. Ook confisqueerde men bier, honderden flessen wijn en zelfs bronwater, denkende dat het champagne was.

Critici op sociale media spreken van een herleving van ‘koloniale discriminatie’, terwijl Lafforgue zich van geen kwaad bewust is. De chef woont al sinds 2005 in het streng islamitische land, dat thuisbasis is van zeer gewelddadige fundamentalisten. Hij zegt zich slechts aan de wet te willen houden, want sinds 1977 verbiedt het Pakistaanse rechtssysteem de verkoop van alcohol aan moslims.
pig sticker oink Amsterdam 2013 November swine hog porc varken

Lafforgue heeft het restaurant inmiddels weer terug, maar zijn medewerkers zitten nog vast. De chef heropende zijn bistro ditmaal als privé-club.

DF

Gerelateerd:

Moslims Maleisië eisen excuses om ‘Allah’

Protest om graf hindoe op ‘moslim-kerkhof’

Turken HATEN kerstman

‘Geen copyright op Allah’: Turk verdedigt christenen


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>