Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Anti-cafés’: nieuwe trend in Russische horeca

Retox-Bar Sticker Boedapest

In Nederlandse horeca is het idee doorgaans dat gasten er eten, drinken en – zeker in restaurants – vroeg of laat opstaan om plaats te maken voor nieuw publiek.

De bedrijfswinst is immers afhankelijk van de hoeveelheid consumpties die men er nuttigt.

sticker Späm burger Amsterdam North 2013 SeptemberRusland zou Rusland niet zijn als men er niet op het idee was gekomen om dit concept eens radicaal om te gooien.

sticker Beau ter Ham Amsterdam 2013In zogeheten ‘anti-cafés’ kan je je eigen voedsel meebrengen, iets dat volstrekt uit den boze is in Nederlandse eetgelegenheden, terwijl je rekening niet afhangt van het aantal consumpties maar van de tijd die je als klant ergens spendeert.

Sommigen zaken hebben zelfs magnetrons waar gasten hun meegenomen etenswaren op kunnen warmen.

Klanten betalen per tijdseenheid, gemiddeld zo’n twee roebel per minuut.

sticker 1 prawda elephant Amsterdam 2013 August communism olifantWegens de grote populariteit van dit concept is er felle concurrentie, zodat de ‘anti-cafés’ zich vaak weer verder specialiseren in bepaalde leeftijdsgroepen en bijvoorbeeld ook lezingen en workshops organiseren.

~ Stalin asbak ~

~ Stalin asbak ~

Opmerkelijk is dat er een soort tijdslimiet aan de rekening zelf zit, wat betekent dat je na een uur of vijf verder gratis je tijd door kan brengen in zo’n kroeg.

Hoe modern ‘anti-cafés’ ook mogen zijn, volgens Viktor Zotkin van de Moskouse ‘Wooden Door Club’ is het concept nauw verwant aan de zogeheten ‘Pioniers Paleizen‘ uit de vroegere Sovjet-Unie.

Groot verschil natuurlijk is dat de nieuwe Russische horeca winst moet maken, hetgeen duidelijk de creativiteit bij de eigenaars stimuleert en het aanbod oneindig diverser maakt dan het voorheen was.

DF

Gerelateerd:

Stoli-wodka steunt gays & lesbo’s Rusland

Schaap gegijzeld bij aanval op restaurant in Moskou

Aanhang ‘Vliegend Spaghettimonster’ gearresteerd

Sticker mad animals: Von, Faile & ‘Siberian meat grinder’

Bende-oorlog Rusland na dood kingpin ‘Grandpa Hassan’

Oppositie-kroeg ‘Vrijheid’ in St. Petersburg


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>