Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

ANC-leider vrijuit na verdwijning getuige

sticker dark face Amsterdam East 2014 March sinister crime

De aanklacht om moord tegen een Zuid-Afrikaanse taxi-baas en ANC-politicus is ingetrokken omdat de kroongetuige van het proces onvindbaar bleek.

Elias ‘Sputla’ Mpungose werd verdacht van het liquideren van zijn rivaal uit het taxi-wezen Samson Mthethwa in 2012. Een anonieme bron meldt dat de getuige “vreest voor zijn leven en geen vertrouwen heeft in de politie en het rechtssysteem”, schrijft IOL-News.

sticker gun Wolf-and-pack Amsterdam 2012 pistol fire-armMpungose (45) werd in 2007 veroordeeld tot levenslange celstraf wegens het verkrachten van een veertienjarig meisje. De rechtbank van cassatie liet hem echter vrij in 2011.
sticker hell yeah Amsterdam center 2014 January criminal machine-gun

Celukuphila Mlambo, het slachtoffer van de verkrachting, kreeg overigens nooit de kans om te getuigen. Het kind werd kort voor de rechtszaak samen met haar moeder en een neefje thuis doodgeschoten. Het bloedbad was aangericht met kalasjnikovs.

De familie had eerder een aanbod van Mpungose afgeslagen om de aanklacht in te trekken in ruil voor een geldbedrag of tien koeien. De rechtszaak werd door zware veiligheidsmaatregelen omgeven.

Inkatha-leider Mangosuthu Buthelezi noemde Mpungose ooit ‘een moordenaar’.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>