Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

ANC: Geen seksshop bij parlement

sticker Erotik 2014 December Amsterdam Center sex

Politici van het Zuid-Afrikaanse ANC (Afrikaans Nationaal Congres) zijn ernstig verbolgen over een winkel in erotische benodigdheden die donderdag zijn deuren opende recht tegenover de volksvertegenwoordiging.

De regeringspartij vindt dat een zaak als ‘Adult World’ niet thuishoort op zo’n verheven locatie. De seksshop – die speeltjes, hulpmiddelen en porno verkoopt – doet echter goede zaken. Woordvoerder Sean Newman zegt dat Zuid-Afrikanen bepaald niet verlegen zijn over hun seksualiteit, meldt IOL News.

sticker vagina Amsterdam Amsterdamse Brug 2014 Juni sexHet ANC onderzoekt desalniettemin of de locatie van de zaak rechtmatig is. De partij botste in 2004 ook al met ‘Adult World’ over soortgelijke plannen. “Een seksshop op de stoep van het parlement ondermijnt de democratie”, oordeelde het ANC destijds.
sticker Slap my ass Amsterdam center 2013 September sex

Volgens Newman zijn het juist de politici die de grondwet ondermijnen. “Vóór 1994 vertelde de regering ons wat we wel en niet mochten doen. Mensen vandaag de dag zijn vrij, en Zuid-Afrikanen laten zich niet meer bevelen”, zei hij. “Laat ze maar naar de rechter stappen als ze de grondwet willen inperken, wij hebben een handelsvergunning.”

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>