Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Anarchistisch logo ontruiming kraakpanden Amsterdam

Police, resting in the Amsterdam sun, 19th june 2012
Toen de Amsterdamse politie vandaag de ontruiming van enkele kraakpanden ter hand nam, inspireerde dat mij tot het bewerken van deze foto.

(Amsterdam)

Deze ochtend zetten ze eerst de ‘zuidkant’ van de Van Baerlestraat af en ook delen van de stoep, waardoor voetgangers over het fietspad moesten. Vervolgens wachtten ze op hun collega’s op een bankje. (At5 plaatste een andere foto van de zonnende agenten.)

'and God created squatting'Toen ik eergister bij toeval de uitgebreide stickercollectie op deuren en de buitenmuur van zo’n pand in de nabijgelegen Bronckhorststraat fotografeerde kreeg ik de indruk dat er vooral anti-fascisten woonden en die hebben er nu vast weer enige wrok bij.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>