Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Amsterdam: de ‘Taggart Tunnel’ van het GVB

sticker tram metro tags Amsterdam

Een der centrale thema’s in het boek Atlas Shrugged (Ayn Rand / 1957) is de problematiek rond een treintunnel die gebergten doorsnijdt. Deze ‘Taggart Tunnel’ stort uiteindelijk in met honderden doden tot gevolg.
bord verbod vrijmarkt Amsterdam De Pijp

Dieperliggende oorzaak van deze ramp is dat het moederbedrijf langzaam door socialistische wetgeving de nek omgedraaid wordt, waardoor corruptie en incompetentie zegevieren. Regulering, belastingen en mismanagement drijven uiteindelijk zelfs de meest solide onderneming in de afgrond.

trein bij WTC Zuid Amsterdamhoofdstedelijke metro’s 40 jaar oud
Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) is een staatsmonopolie op forse delen van het hoofdstedelijk openbaar vervoer. Hierdoor tieren wanbeleid, intimidatie, diefstal, incompetentie en corruptie er onvermijdelijk welig.
sticker sans gene schaamteloos vertier Amsterdam

Zonder hier uitgebreid op in te gaan komt het erop neer dat (semi)ambtenaren samen met mensen uit het bedrijfsleven illegale constructies bedenken om diefstal uit de kas te verdoezelen in de boekhouding, uiteindelijk ten koste van consument en/of belastingbetaler. Niet alleen is die duurder uit maar ook kan deze – zeker in geval van metro’s – grote risico’s lopen als de illegale marges ‘gepakt worden’ door te bezuinigen op materiaal.

sticker the static age Amsterdamvertraging nieuwe metro ‘M5′
Amsterdammers rijden in sommige gevallen al zo’n vier decennia in dezelfde metrostellen. De broodnodige vervanging van de toestellen was al voor eind vorig jaar aangekondigd, maar daarin kwam onlangs – opnieuw – vertraging. Op sommige plekken zou de bekabeling aangepast moeten worden, een operatie waarvan de extra kosten nog niet zijn onthuld.
sticker zonde Utrecht 2013

Onder het bericht op At5.nl schreef ene ‘MudBuddha’ dat “je zou denken dat ze, na meer dan 100 jaar metro’s, ondertussen gewoon een goed werkend basis voertuig zouden kunnen afleveren…”.

Reaguurder ‘frank a’ stelde dat de mens in de jaren 60 “de maan heeft bereikt met een computer rekenkracht, die minder is dan welke nu in uw Samsung zit. Anno 2013 schijnen aloude publieke transportmiddelen niet meer aan standaardeisen te kunnen voldoen.. (…)”

Vooral vraag ik me af of corrupte managers en ondernemers vervolgd kunnen worden als er ondanks de aangekondigde extra tests toch ongelukken gebeuren, en dan niet alleen maar een rechtszaak voor de vorm.

sticker kosten AmsterdamEn worden mensen met abonnementen op enigerlei wijze gecompenseerd voor de (extra) overlast?
sticker Amsterdamage Amsterdam

DF

Gerelateerd:

Corruptie rond Fyra: 3 nadelen, 1 voordeel

Dronken buschauffeur symbool overheid

Copenhagenize Amsterdam

Mooie rel rond vakbond-chef België

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein

Geen voeten meer op bankje door de crisis

Natuurmens in de stad III


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>