Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ontslag ambtenaar om beschermen leraren

sticker submit gasmask Amsterdam 2013 December Julie Simone

Een hoge bureaucraat van het onderwijsministerie in Turkije is zijn baan kwijtgeraakt. Ülkü Aydoğan werd zo bestraft voor het stopzetten van een onderzoek naar demonstrerende docenten.

De leraren bleken het deze zomer oneens met plannen die de gemeente Istanboel in petto had voor het inmiddels wereldberoemde Gezi Park. De lokale overheid in regio Adana beschuldigde 129 docenten van betrokkenheid bij de protesten en ‘openlijke opstandigheid’, meldt Hürriyet Daily News.

Aydoğan beëindigde het onderzoek naar de rebelse leraren in plaats van het voort te zetten, wat de regering van hem als hoge onderwijsinspecteur verwachtte. De anarchistische daad leidde in september tot zijn ontslag.
sticker dictator OccupyGezi Amsterdam Center July 2013

Volgens decaan Kamuran Karaca is Aydoğans opvolger inmiddels bezig “met lelijke methodes” de opstandige leraren verder in kaart te brengen. Ook andere ambtenaren zijn voorwerp van onderzoek om de protesten.

DF

Gerelateerd:

Zwijnen steken Bosporus over

Anti-Erdogan muezzin overgeplaatst naar andere moskee

Protest Istanboel als hashtag op Amsterdamse muren

Tijdens doodslaan Turk 23 cctv-camera’s “stuk”

Turkse kunstenaars verbranden eigen werk

Turk met machete = slachtoffer terreur


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>