Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Alcohol is niet haram in islam

sticker DAF made Amsterdam 2014 March beer police alcohol

Volgens een Egyptische sjeik is het een fabeltje dat moslims geen alcohol mogen drinken. Islamieten die roepen dat drank ‘haram’ (verboden in de islam) is zouden zelfs “liegen tegen God”, beweert Rashid Mustafa.

De geestelijke deed zijn controversiële uitspraken op de Egyptische zender Attahrir, schrijft Morocco World News. Mustafa, een imam uit Sydney, claimt dat de koran alleen dronkenschap verbiedt, maar niet alcohol. Dit is dus ‘halal’ (toegestaan) in zijn geloof.

sticker cocktail glass Amsterdam August 2013 alcohol

Hij citeert koranvers 43 uit hoofdstuk 4 (‘De Vrouwen’) dat stelt dat moslims niet in dronken staat aan het gebed moeten beginnen. “God noemt geen straf in de koran voor het drinken van alcohol”, aldus de islamitische geleerde.

Geestelijken uit de moslimwereld zijn het er in het algemeen echter redelijk over eens dat moslims alcohol dienen te vermijden. Hun ideeën daarover baseren ze zowel op een (ander) koranvers als op een overlevering (‘hadith’).

DF

Gerelateerd:

Fatwa tegen m/v chatten in Egypte

Imam: ‘Vrouw in bad bespieden = oké’

Zweepslagen en cel om Valentijnsdag


Tags:        |      |      |   

2 reacties

  1. Producten waar wij voordelen uit halen heeft Allah niet verboden.

  2. Alcohol is niet verboden in de Islam, er staat wel beter vermijden.
    Wat wel verboden is het eten van kadaver, drinken van bloed en het eten van varkensvlees die zijn wel haram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>