Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Al Qaida ‘verstoot’ terreurgroep ISIL

graffiti guns soldier child sticker war Amsterdam 2014 August

De wrede terreurbeweging Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL) opereert sinds zondag niet meer onder de paraplu van Al Qaida. De leider van het Algemene Opperbevel van Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, heeft ISIL bevolen zich te ontbinden en zijn strijders terug te roepen naar Irak.

Zawahiri maakte tegelijkertijd bekend dat Jabhat al-Nusra nu de enige officiële tak van Al Qaida binnen de grenzen van Syrië is, schrijft zender Al Jazeera. “Wij verklaren niet verbonden te zijn met ISIL, en we werden niet ingelicht over zijn oprichting noch accepteerden we die”, aldus de terreurchef. Zawahiri kritiseerde ook de modus operandi van de bloeddorstige jihadisten. “Al Qaida is niet verantwoordelijk voor de daden van ISIL.”

bom graffiti Baltics 2012 bombISIL wist de laatste weken zijn positie in het noorden van Syrië te versterken. Sindsdien geldt er een zeer strikte versie van de ‘sharia’, of islamitische wet. Tabak en muziek zijn er inmiddels verboden en vrouwen dragen verplicht de nikab.

Twee commandanten van rivaliserende strijdgroepen werden zaterdag vermoord, samen met tientallen anderen. De onderlinge gevechten zouden de strijd tegen het Assad-regime ondermijnen.

sticker peace bomb Amsterdam center 2013

Waarnemers denken dat de persverklaring van Al Qaida bedoeld is om zijn gezag in Syrië te herwinnen. De positie van Jabhat al-Nusra zal er vermoedelijk door worden versterkt.

DF

Gerelateerd:

Al Qaida doodt rebellenleiders Syrië

Rebellen Syrië slopen al-Qaida

Jihadisten Syrië slopen 150 jaar oude eik

ISIL dreigde journalist in stukken te snijden

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?

Syrië: na moord dreigt escalatie tussen FSA en al-Qaida

‘Buitenlanders eruit’, strijd Syrië steeds chaotischer


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>