Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Al Qaida doodt rebellenleiders Syrië

sticker 'blowende bom'

De aan Al Qaida gelieerde terreurgroep ISIL heeft zaterdag twee leiders van de opstand tegen het regime van de Syrische president Assad geliquideerd. Een stierf in Hama en een in Aleppo.

Adnan Bakour, leider van de groep Liwa al-Tawhid, overleed samen met 26 anderen bij een zelfmoordaanslag in Aleppo. ISIL eiste de verantwoordelijkheid op voor dit bloedbad, schrijft zender Al Jazeera. Liwa al-Tawhid is verbonden met het ‘Islamitisch Front’, een gezworen vijand van Al Qaida.

bom graffiti Baltics 2012 bombEen andere opstandelingenleider, Abu Hussein al-Dik van het Suqour al-Sham netwerk, werd door ISIL gedood in de stad Hama.

Waarnemers denken dat de moorden voortvloeien uit een ‘beleidswijziging’ binnen Al Qaida. De terroristen zouden zich primair zijn gaan richten op de commandostructuren van hun rivalen.

bloedbad met ‘vat-bom’ Aleppo

Een bombardement door het Syrische leger zou diezelfde dag in Aleppo het leven hebben gekost aan 35 strijders van het Jabhat al-Nusra Front, de officiële Syrische tak van Al Qaida. De aanval met een ‘vat-bom’ op het hoofdkwartier van de organisatie kostte het leven aan ongeveer 65 burgers, onder wie tien kinderen.
sticker mental mess bomb Amsterdam 2013 Bunny Brigade

Het bloedbad komt een dag na eindiging van de vredesbesprekingen in Genève, die vooralsnog niks opleverden.

DF

Gerelateerd:

Rebellen Syrië slopen al-Qaida

Jihadisten Syrië slopen 150 jaar oude eik

ISIL dreigde journalist in stukken te snijden

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?

Syrië: na moord dreigt escalatie tussen FSA en al-Qaida

‘Buitenlanders eruit’, strijd Syrië steeds chaotischer

Leider Alawieten: Libanon kan exploderen


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>