Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Agent Turkije ontslagen, want homo

sticker Gay o.k. Amsterdam center August 2013

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het ontslag van een politieman verdedigd op grond van zijn seksuele geaardheid.

Veiligheidsdiensten waren het huis van de agent uit Istanboel is 2009 binnengevallen op verdenking van kinderpornobezit. De man bleek echter compleet onschuldig in dat opzicht, meldt Hürriyet Daily News.

sticker 'Turkish head'Men vond er echter wel ‘bewijs’ voor dat de agent homoseksueel was, wat tot een intern onderzoek leidde. De Hoge Disciplinaire Raad ontsloeg de man vervolgens wegens zijn “schandelijke en schaamteloze gedrag , dat botst met de kwaliteit van een dienaar van de publieke zaak”.

'respect gay rights', sticker Riga

Het hof van beroep vond dat de man zijn baan terug moest krijgen, aangezien zijn seksuele escapades vielen binnen de sfeer van het privéleven. Het ministerie van Binnenlandse Zaken had echter lak aan zijn privacy en oordeelde dat “de reputatieschade” die de agent inmiddels had opgelopen onverenigbaar was met het vertrouwen dat burgers in de overheid zouden moeten hebben. Zijn ontslag blijft dan ook gehandhaafd.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>