Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Afgehakt hoofd per post voor politiechef Kenia

sticker 'disco splatters'

De Keniaanse overheid is nou niet bepaald beroemd om zijn brandschone imago, en de politie al helemaal niet.

Relatief bekend geworden incidenten zijn de poging van enkele verkeersagenten in 2006 om het lokale hoofd van de Wereldbank Colin Bruce – een uitgesproken criticus van corruptie – een boete af te persen en bovenal de zaak Joshua Waiganjo (foto), een man die vijf jaar lang in de politietop van het land meedraaide zonder er ook maar ooit in dienst genomen te zijn.

sticker meer zon minder politie Amsterdam juli 2013 agamsterdamIn die periode ontsloeg hij agenten, nam anderen in dienst en pleegde bovendien een gewelddadige beroving.

Tijd om het bedrijf op orde maken, moet de huidige politiechef Johnston Kavuludi gedacht hebben, maar dat lijkt niet iedereen hem in dank af te nemen.
sticker politie sirene Amsterdam August 2013 police

Afgelopen donderdag ontving hij per post een doos met daarin een afgehakt hoofd en twee handen. Op een bijgevoegd bericht viel “Kavuludi, jij bent de volgende” te lezen.

Kavuludi was vorig jaar benoemd om de politie te hervormen, een pittige uitdaging nadat bij geweld rond de verkiezingen in 2007 meer dan 1000 mensen om het leven kwamen.

DF

Gerelateerd:

Kluis gestolen uit politiebureau Z-A

‘Politieagenten’ op Z-Afrikaanse boerderij

President Zuid-Afrika promoot corruptie

Fitness-test Z-A doodt 7 aspirant agenten

Z-Afrika: psycho pleegt 20 moorden, 16 verkrachtingen

Z-Afrika: bendegeweld, corruptie & 1448 strafblad-cops

Verkrachter / seriemoordenaar Z-Afrika belaagt meisjes

Scholieren Zuid-Afrika opgelicht door ambtenaren

Gruwelijk geweld tegen lesbiennes Zuid-Afrika

Rechter: “verkracht in de gevangenis wie je wil”

Zuid-Afrika: meisje (12) bijt tong verkrachter af

Afslachting mijnwerkers Z-A testcase

Lolly lounges: pedofilie in Zuid Afrika


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>