Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Affaire Büller: medici blind voor ‘macro-gezondheid’

gieren bij karkas, Tanzania

gieren bij karkas, Tanzania

Na het zeer publieke conflict tussen ex-ondernemer Alfons Borm en de Nederlandse overheid heeft de Belastingdienst nu zijn pijlen gericht op top-medicus Harry Büller van het Amsterdamse ziekenhuis AMC.

poster ik heb gezwegen

‘ik zweeg’

De professor geneeskunde, wereldberoemd om zijn onderzoek naar trombose en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, zou volgens De Telegraaf geen informatie over zijn geheime bankrekeningen in Luxemburg willen verstrekken aan de Fiscus.

'Verboden voor muggen' graffitigeneratie Büller en ‘macro-gezondheid’
Opvallend aan de affaire is dat een internationaal vermaard Nederlander aangevallen wordt door een organisatie die door bijna iedereen hier wordt gehaat maar niemand steekt een poot uit.

Geen mens spreekt in zijn verdediging, terwijl de beste man – in tegenstelling tot de Belastingdienst – aantoonbaar heeft bijgedragen aan de gezondheidszorg en dus de welvaart in Nederland.

sticker Ministerie van BlaBla schijten Amsterdam artDe ‘generatie Harry Büller’ was er een die opgroeide in relatieve veiligheid en welvaart. Hierdoor was verregaande specialisatie mogelijk, die zijn keerzijden steeds duidelijker toont.

Sinds de oorlog werd Nederland steeds bureaucratischer, collectivistischer en dus minder vrij – op cosmetische wetswijzigingen zoals die omtrent het homohuwelijk na. Büller en zijn leeftijdgenoten waren intussen niet alleen te druk met carrière maken om deze ontwikkelingen te stoppen, vermoedelijk hadden de meesten zelfs nauwelijks door wat gebeurde.

sticker identification not allowed AmsterdamVrijwel ongemerkt groeide de kaste der bureaucratische mee-eters door de jaren heen, terwijl de kosten daarvan in onduidelijke begrotingen weggemoffeld werden (als je als ondernemer net zo zou boekhouden als de Nederlandse overheid verdwijn je zonder meer langdurig achter tralies, overigens).

sticker caught y'all sleeping AmsterdamOnwetendheid over deze ontwikkelingen is echter geen valide excuus en inmiddels is het resultaat daar: een door parasieten leeggezogen poldertje waar de groteren der aarde bejaagd worden om opzij gezet geld. Gezien Büllers imposante curriculum zou het me verbazen als de man de laatste jaren veel tijd overhield om zwart bij te klussen, dus vermoedelijk betreffen de Luxemburgse rekeningen vermogen waarover al belasting is betaald.
Sinister forces Return of the repressed expo LA

Het is tragisch dat de generatie Büller niet alerter was op trends binnen de bureaucratie. Met het cumulatieve belastingniveau – voor mensen zoals hij al snel zo’n 60 procent inclusief lokale lasten, btw, enz – moet je toch eens kijken hoeveel levensjaren zo’n man leeft als slaaf van de Fiscus en dus niet zelf kan besteden.

Sticker sheepest je-suis-ceux-que-je-suis Budapest 2013Als hij en zijn vakgenoten eens wat vaker over de grenzen van hun vakgebied gekeken hadden, zouden de parasitaire structuren onmiddellijk helder zijn geworden. Maar is het echt te laat voor een opstand, of bijvoorbeeld een belastingstaking?

DFsticker powerless oppressor Utrecht 2013

Gerelateerd:

Atlas Shrugged: de EU in 2013

Heffing digitale afvalstoffen komt er niet

Schuine mop over de belastingdienst

Fransen gaan creatief boekhouden met ‘rijkentaks’sticker street art Narcoze 'spuit hartje'

Wanneer breekt de belastingstaking uit?

Ondernemers, waar blijft uw verzet tegen dit kabinet?

Ondermijnt de staat zichzelf?

‘Belasting is diefstal’: de Libertarische Partij


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>