Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ad Melkert, de joker van het ESF, is terug

ESF joker

Onlangs vond een vriend een opmerkelijke speelkaart die een verontrustend voorteken blijkt. De ene zijde van de kaart toont de joker, terwijl de achterkant is bedrukt met het logo van de Europese Unie en de tekst: “ESF 2007 – 2013, investeert in jouw toekomst”.

De afkorting staat voor ‘Europees Sociaal Fonds’, een continentaal project dat Nederland – naast reguliere afdrachten – enkele honderden miljoenen euro’s extra kostte dankzij fraude van de toenmalige minister van Sociale Zaken Ad Melkert. Internationaal staat hij bekend als “de meest corrupte Nederlandse politicus” en is hij berucht wegens fraudes en corruptie bij VN en Wereldbank, maar Nederland herinnert hem vooral wegens zijn rol als belangrijkste politieke tegenstrever van de vermoorde politicus Pim Fortuyn. Indertijd fungeerde Melkert als een dirigent in het koor haatzaaiers dat het klimaat van intimidatie rondom Fortuyn schiep. Weliswaar demoniseerden Thom de Graaf, Marcel van Dam en tientallen anderen braaf mee, maar toch leek de grijze bureaucraat Melkert de spin in het web.

Het scheppen van dit klimaat bleek een geniale PR-zet, want zo leek het ‘logisch’ dat een dolgedraaide dierenactivist als Volkert van der Graaf de belangrijkste oppositieleider sinds de Tweede Wereldoorlog zou doden. Niemand zou erop speculeren dat Van de Graaf geheim agent is van een schimmige organisatie als ‘Operatiën & Inlichtingen’, de Nederlandse tak van Gladio. Nu ruim tien jaar na de moord op Fortuyn is de moordenaar overigens reeds druk met mogelijk proefverlof. Toch een milde straf voor de moordenaar van de man wiens LPF bij de verkiezingen “met afstand” de grootste geworden was.

Na de moord op Fortuyn was het imago van Melkert ernstig beschadigd en zou hij zelfs bedreigd worden. Onder zijn leiding leed de PvdA in 2002 een historische verkiezingsnederlaag en halveerde bijna, waarna hij vertrok naar de eerdergenoemde internationale organisaties om een spoor van fraude en conflicten te trekken.

Sinds enkele dagen is Melkert echter plots teruggekeerd in Nederland voor een ‘klus’ als voorzitter van een commissie. Namens de PvdA zal hij ‘linkse oplossingen’ bedenken voor de internationale economische crisis. Partijvoorzitter Spekman is zich weliswaar bewust van ‘Melkerts omstreden status’ maar dat interesseert hem matig. “Wat je ook van Ad mag vinden, hij is een redelijk briljante man. Een gedreven, ideologisch scherpe sociaal-democraat die goed thuis is in de internationale politiek”, aldus Spekman.

Het is direct al te merken dat ‘s lands corruptste politicus terug is op eigen bodem, want het geeft de parasieten en leugenaars moed.

~ Sinister forces / Return of the repressed ~

~ Sinister forces ~

Zo werden ondernemers in de Amsterdamse Beethovenstraat beroofd door ‘professionele winkeldieven’ in opdracht van het stadsdeel. Het werd tijd, zo vond men, dat “de ondernemers er extra van bewust worden dat ze enorme schade lopen door diefstal.”

Je moet alert zijn als winkelier, want de politie komt zelden meer opdraven in geval van diefstallen. Zelfs als je de dader eigenhandig aangehouden hebt.

Een andere politieke grap waarvoor Melkert verantwoordelijk zou kunnen zijn is de misleidende begroting van dit kabinet rondom ontwikkelingshulp.

De regering beloofde weliswaar erop te bezuinigen, maar voorlopig stijgen de uitgaven slechts. De bezuiniging haalt men pas in 2017, althans, dat is wat ‘men’ ons nu “belooft”.

Melkert, de joker van het ESF, is terug.

DF

Gerelateerd:

Ayn Rand beschrijft het hier en nu

Raad voor het Openbaar Bestuur: de muil van de staat

Fuck het volk, deel II

Half-open inrichting Nederland

(L)overheid: de staat als pooier


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>