Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Absurdistan in de polder

sticker insane Baltic region art

Volgens Boris Kagarlitsky, directeur van het Institute voor Globalization Studies, is politieke satire in Rusland zonder toekomst. Dit ligt niet zozeer aan de toenemende censuur maar komt doordat “uitspraken van bestuurders dermate bizar en extreem zijn, dat geen komiek iets bedenken kan wat nog absurder is dan hetgeen volksvertegenwoordigers uitkramen.”

In Nederland is satire over politiek beperkt, al is het maar omdat er saaie mensen voor worden geselecteerd en omdat politici vrijwel geen macht bezitten hier. Belangrijke besluiten worden voorgekauwd in de bureaucratische molens van ministeries en als je de uitkomsten daarvan bestudeert raak je vanzelf vertrouwd met de ware machthebbers in ons land.

verboden mee te nemen in het vliegtuigDe ambtenarij houdt bijvoorbeeld niet van weerbare particulieren, dus zijn onlangs de drempels tot het verkrijgen van een wapenvergunning verhoogd.

In een land waar volksvertegenwoordigers de baas zouden zijn, waren flink wat ambtelijke hoofden gerold naar aanleiding van de fouten die gemaakt zijn omtrent de wapenvergunning van Tristan van der Vlis maar in Nederland werkt het dus duidelijk anders.

Gezien de crisis waarin de economie verkeert zou je als naïeve burger verwachten dat de overheid belastingen verlaagt door op zichzelf te bezuinigen, maar wat blijkt? Gemeenten strooien nog immer ‘op onthutsende wijze’ met subsidies (behalve richting kinderboerderijen, want die zijn er slechts voor het volk), ministeries ontduiken zelfs de opgelegde bezuinigingen, gezinnen en bedrijven worden geconfronteerd met een nieuwe heffing op hun energierekening en gaan ook opdraaien voor de kosten die banken op hen afwentelen wegens nieuwe regelgeving, grijsaards worden afgeperst in verzorgingshuizen en leerlingen van het Haagse Aloysius College moeten binnenkort betalen voor wc-gebruik.

sticker Yatusabes man reads on toilet Amsterdam 2012

Terwijl burgers en gewone ondernemingen worden gekooid door wetten en verarmd door belastingen is de staat poeslief voor aanverwante sectoren. Zo zet aannemer Max Bögl het alarm van de luchtkwaliteitsmeters bij de Noordzuidlijn regelmatig straffeloos uit “om van het lawaai te zijn verlost” en overtreedt het bedrijf zonder problemen veiligheids- en milieuregels. Verder is het banken toegestaan “de complete makelaarssector buiten spel” te zetten bij de tijdelijke verhuur van particuliere koopwoningen, kunnen chefs van ‘onderwijsgroepen’ zich schaamteloos verrijken, barsten fraudes en corruptie bij woningcorporaties uit hun voegen en mag de NS niet alleen ongestraft belasting ontduiken maar ook krijgt het bedrijf een voorkeursbehandeling bij gemeentelijke aanbestedingen en kan het dienstverlening terugschroeven naar believen, ook al hebben mensen hun abonnementen reeds betaald. Uiteraard blijven de kosten voor het koningshuis geheim, want daarmee heeft het belastingbetalende gepeupel immers niks van doen.

Tegelijkertijd lijkt de ambtenarij welhaast dronken van macht. We mogen hier dan raar opkijken van Italiaanse belastingambtenaren die eventjes 100 miljoen euro achterover drukken, maar in ieder geval ziet de diefstal er tenminste nog het daglicht. Hier pakt men hooguit een medewerker van het UWV aan die een uitkeringstrekker dwingt tot telefoonseks maar kan de nummer 1 van het Ministerie van Justitie rustig blijven zitten, ondanks jarenlange geruchten over zijn voorliefde voor kinderseks.

Om de schijn van moraliteit in binnen- en buitenland op te houden krijgt Nederland wel ‘een waakhond voor de mensenrechten’, gaat SIRE de nationale onderbuik te lijf met de slogan ’Tolerantie: daar knapt heel Nederland van op!’ en  – uiteraard – worden uitgeprocedeerde asielzoekers misbruikt opdat politici hun humane imago kunnen opvijzelen. Wetten gelden immers alleen als de belastingbetaler ermee geld uit zijn zak te kloppen is.

Wat me echter het meest choqueerde de laatste dagen was het bericht over de Nederlandse handelsdelegatie naar Noord-Korea. Deze missie wordt geleid door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het land voert niet alleen een agressieve buitenlandse politiek en verzamelt massavernietigingswapens, maar heeft ook concentratiekampen, verhuurt slaven aan China en doet aan verregaande verering van hun leider. Mensenrechten zijn er volstrekt afwezig, dus wat in Godsnaam heeft zo’n baken van internationale moraliteit als de Nederlandse overheid er te zoeken? Seminars “onderdrukking van de massa’s” volgen? Ja, ik vrees dat onze ambtenarren er welhaast permanent met geërecteerde penisjes zullen rondwandelen bij de aanblik van al die vrolijk (met een machinegeweer in hun nek) glimlachende Aziaten langs de weg. De toekomst van Nederland staat de bureaucraten immers helder voor ogen.

~ ‘Transmetropolitan‘ ~

Mijn inschatting is dat in Nederland binnen afzienbare tijd slavenkampen opgericht zullen worden zoals die nu reeds bestaan op het Koreaanse schiereiland. Hier zal men vele honderdduizenden belastingontduikers en andere staatsgevaarlijke dissidenten huisvesten maar – om toch nog een greintje moraliteit uit te stralen – zal men Volkert van der Graaf tot opzichter van deze instituten maken, zodat de uitgemergelde gevangenen het wel uit hun hoofd zullen laten om zich zo nu en dan eens aan een minder alerte rat of duif te vergrijpen.

DF

Gerelateerd:

(L)overheid: de staat als pooier

Schadevergoeding bloedbad Alphen

Justitie: uw veiligheid, ons wc-papier

Waarom ik niet stem 3

Fuck het volk: democratie in de polder

Artikel 0 Grondwet

Beangstigende tijden voor de vrijheid


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>