Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Aanstaand politiechef Z-Afrika ontvlucht drankcontrole

sticker kiss my fabulous ass Amsterdam center 2013 December

Majoor Generaal Bethuel Mondli Zuma (46) zou onlangs benoemd worden tot politiecommissaris van de Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng, maar een ‘incident‘ uit december 2008 lijkt alsnog roet in het eten te hebben gegooid.

Alles draait om een mobiele alcoholcontrole in de stad Pietermaritzburg, waarbij agenten Carin Bishop en haar collega Kermit Johansen probeerden Zuma’s auto tot stoppen te bewegen.

sticker 'alcohol doesn't solve any problems ...'Ondanks geschreeuw door een luidspreker van de agenten en lichtsignalen met een zaklamp stopte hij niet, evenmin als dat zwaailichten enige indruk op hem leken te maken.

Aanvankelijk verloren Bishop en Johansen Zuma’s auto uit het oog, maar enige tijd later ontdekten ze hem alsnog.

Uit de blaastest bleek hij 0,65 promille in zijn bloed te hebben, waarop Johansen hem vertelde onder arrest te staan en in de boeien wilde slaan.

Zuma pikte dit niet, duwde Johansen opzij en vluchtte vervolgens over een hek de vrijheid tegemoet.

'do not drink & drive' waarschuwing politie VS

Nadat ze hem uiteindelijk met behulp van versterkingen te pakken hadden gekregen waren er twee uren verstreken, hetgeen een bloedtest ongeldig maakt als bewijsmateriaal.

Desalniettemin is Zuma aangeklaagd voor het negeren van stoptekens, beschonken rijden, een poging aan aanhouding te ontsnappen en het ‘belemmeren van de rechtsgang’. Zijn benoeming tot hoofdcommissaris is van de baan, maar ontslagen werd hij nog niet.

DF

Gerelateerd:

Kluis gestolen uit politiebureau Z-Afrika

Afgehakt hoofd per post voor politiechef Kenia

Fitness-test Z-A doodt 7 aspirant agenten

Z-Afrikaanse corruptie: de ‘Criminele’ Inlichtingendienst

Rusland: dronken politieagent misschien carjacker

Z-Afrika: bendegeweld, corruptie & 1448 strafblad-cops

Sticker: Jostakid, fok dem cops & ‘funk the police’

Politievrouwen aangeklaagd voor falen bij examens


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>