Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Aanslag op kerken Pakistan

bomb graffiti Baltics 2012 bom

In de Pakistaanse stad Lahore zijn vanochtend minstens tien mensen vermoord bij een dubbele aanslag op twee kerken. Er vielen 48 gewonden.

De terreurdaad is opgeëist door een splintergroep binnen de Tehreek-e-Taliban (TTP), namelijk de Jamaat-ul-Ahrar. Volgens Tribune beschikt deze soennitische bende over een netwerk aan zelfmoordterroristen genaamd de Aafia Siddiqui Brigade. Onder de doden zijn een 12-jarig kind en een politieman.

bom graffiti Baltics 2012 bombHet is nog niet geheel duidelijk wat er precies gebeurd is. Een mogelijke terrorist lijkt in de buurt van de kerken te zijn opgepakt, schrijft Pakistan Today. Woedende christenen zouden het lichaam van een van de terroristen door de straten slepen. Een ander is mogelijk gelyncht door de menigte. Er zouden ook politieagenten worden gegijzeld.

sticker mental mess bomb Amsterdam 2013 Bunny Brigade

Christelijke Pakistanen in Lahore zijn een protest gestart tegen het permanente geweld dat hun gemeenschappen treft. Ze bezitten – net als andere Pakistaanse minderheden – feitelijk geen rechtspositie in het door soennieten gedomineerde land.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>