Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turkije: Veel geweld tegen vrouwen

sticker Amsterdam 2015 February boxing-glove flower violence

Het is niet best gesteld met de veiligheid van vrouwen in Turkije. Van hen wordt maar liefst veertig procent lichamelijk mishandeld en/of seksueel misbruikt.

Volgens nieuwssite TodaysZaman is dit de conclusie van een uitgelekt rapport van het Turkse ministerie van Gezinszaken. De studie was eind 2014 al klaar maar werd nog niet gepubliceerd. Het rapport belandde via via toch bij de Turkse Vrouwenfederatie (TKDF) en die bracht het donderdag onder de aandacht van een parlementaire commissie.

Zaira graffiti street-art woman hijab girl Amsterdam Spuistraat 2014 November Statistieken

Volgens de cijfers ondervindt 38 procent van de vrouwen mishandelingen door familieleden. Seksueel geweld treft 12% van de getrouwde dames en 10% van de zwangere vrouwen.

In 89% van de gevallen rapporteren slachtoffers de misdrijven niet, noch doen zij aangifte. Dit komt vooral omdat zij niet weten waar ze dit kunnen doen.

Vrouwen die een relatie met echtgenoot of vriendje verbreken lopen een grotere kans om vermoord te worden, alhoewel exacte cijfers ontbreken.

sticker Jawn Philadelphia 2014 July woman girl bride heart

Turkse meisjes zijn in 26% van de gevallen al getrouwd voor hun achttiende verjaardag. Van deze groep heeft meer dan de helft te maken gehad met seksueel en/of fysiek geweld. Dit laatste geldt voor driekwart van de vrouwen die getrouwd zijn geweest of een vriendje hebben gehad.

Ongetrouwde, thuiswonende vrouwen worden ‘slechts’ in 7% van de gevallen mishandeld door familieleden.

DF

 

Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>