Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Z-Afrika: bendegeweld, corruptie & 1448 strafblad-cops

sticker politie sirene Amsterdam August 2013 police

Armoede en ernstige maatschappelijke ongelijkheid zijn bepaald niet de enige problemen van het Zuid-Afrika van na de Apartheid.

Bende-oorlogen, corruptie en wangedrag door politie-agenten teisteren het land al geruime tijd en lijken voorlopig niet in ernst af te nemen.

sticker 'funk the police'Zo zijn onlangs in Kaapstad maar liefst 14 middelbare scholen tijdelijk gesloten na bedreigingen door jeugdbendes en wordt een voormalig minister ervan verdacht enkele parlementariërs te hebben willen laten liquideren.

Bij de politie is volgens recente berichtgeving de situatie zo mogelijk nog surrealistischer.

Terwijl de ene agent zich ontpopt tot afperser van een diamantmijn, vormen anderen een zogenaamd ‘Rambo-team’ dat verdachten en zelfs collega’s mishandelt.

In de rechtszaak over de beroving van en moord op politiechef majoor-generaal Tirhani Maswanganyi komen ook steeds meer bizarre feiten aan het licht.

Een van de verdachten in de zaak is een prostitué, met wie de majoor-generaal onlangs nog een week op reis was, terwijl een andere verdachte tijdens zijn urenlange ‘verhoor’ zo ernstig gemarteld zou zijn dat hij in zijn broek poepte.

Je moet er maar op komen, een politiechef kiezen als slachtoffer van een roofmoord.

’1448 agenten met strafblad’
“Het verontrust me dat van Zuid-Afrikanen kennelijk verwacht wordt dat ze 1448 geïdentificeerde criminelen nog een jaar lang op de loonlijst van de belastingbetaler moeten gedogen, en dat deze  hun wapens en politie-uniform mogen dragen”, zei politica Annelize van Wyk over een recent schandaal binnen de politie.
sticker meer zon minder politie Amsterdam juli 2013 agamsterdam

De meeste veroordelingen van de agenten vonden plaats nadat ze in dienst van het politie-apparaat kwamen en dateren van vóór januari 2010.

Het gaat bepaald niet alleen om gewone politie-mannen, maar ook kolonels en zelfs een majoor-generaal hebben allerlei misdrijven op hun naam.

“Als iemand door een rechtbank veroordeeld is betekent het dat hij een strafblad heeft”, zei parlementariër Mluleki George, “dus hoe is dan mogelijk dat zo’n persoon gewoon in dienst blijft terwijl dat volgens de eigen maatstaven helemaal niet kan?”

DF

Gerelateerd:

Verkrachter / seriemoordenaar Z-Afrika belaagt meisjes

Scholieren Zuid-Afrika opgelicht door ambtenaren

Gruwelijk geweld tegen lesbiennes Zuid-Afrika

Rechter: “verkracht in de gevangenis wie je wil”

Kluis gestolen uit politiebureau Z-A

Zuid-Afrika: meisje (12) bijt tong verkrachter af

President Zuid-Afrika promoot corruptie

Fitness-test Z-A doodt 7 aspirant agenten

Afslachting mijnwerkers Z-A testcase

Lolly lounges: pedofilie in Zuid Afrika

‘Politieagenten’ op Zuid-Afrikaanse boerderij


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>