Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Agenten gedood om wapens (Zuid-Afrika)

sticker mr pain 2013 Amsterdam East 2014 March guns crime

“Dit is een aanval op politieagenten van de West-Kaap en een aanval op onze democratie”, zei de Zuid-Afrikaanse politiechef Arno Lamoer nadat hij onlangs drie werknemers op een dag door geweld verloor. “Het is een ramp.”

De aanvallen vonden plaats op twee locaties, schrijft IOL News. Het ging in beide gevallen om roofmoorden, waarbij criminelen het op vuurwapens van agenten gemunt hebben.

sticker Crime Amsterdam Amsterdamse Brug 2014 Juni MuschikreuzbergLamoer bezocht zelf de plek in Nyanga waar maandag twee politiemannen gedood waren in hun eigen voertuig. Ze waren afgekomen op een melding over een gestolen auto en stonden te wachten op de sleepwagen die de Isuzu op kwam halen. De agenten werden door hun hoofd geschoten en beroofd van hun wapens.

De derde moord vond plaats in Mfuleni, een buitenwijk van Kaapstad. Deze agent was in burgerkleding toen men hem te grazen nam.
sticker Bastrds Amsterdam center March 2014 bastrards crime

De politiechef heeft 100.000 Rand beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de moordenaars.

DF

Gerelateerd:

Agent veroordeeld voor moord op collega

Neergestoken agent in kritieke toestand

Zuid-Afrikanen wantrouwen politie

Taxi-bazen effectiever dan politie in Kaapstad

‘Politieagent = bedreigde diersoort’

Verkrachter-agent krijgt 5 x levenslang


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>