Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘WE-3′: strip over biologische wapens

we3 best friends

Neem een hond, kat en konijn: Bandit, Tinker en Pirate. Deze top 3 der meest aaibare huisdieren speelt de hoofdrol in een strip over toekomstige biologische wapens:

‘WE3′.we-3 rabbit cute

Zo’n zeven jaar geleden produceerden Grant Morrison en tekenaar Frank Quitely deze indrukwekkende comic en onlangs verscheen een herdruk.

Verhaallijn

Het stripboek start met een moordpartij in Latijns-Amerika. Doelwit is ene dictator Guerrera, wiens lijfwachten geen schijn van kans maken tegen ‘WE3′. Vervolgens vervoert men de dieren naar een Amerikaanse luchtmachtbasis en daar wordt meer duidelijk over de complexe technologie die ze verbindt met zwaarbewapende pantsers.

Als de bevelhebber het onderzoeksteam meedeelt dat Bandit, Tinker en Pirate vernietigd zullen worden breekt er iets in Roseanne. Geruime tijd verzorgde en trainde deze jonge vrouw het drietal en ontwikkelde daardoor ‘moederlijke gevoelens’ voor ze. In een vlaag van verstandsverbijstering bevrijdt ze ‘WE3′, die vervolgens met moorddadige instincten als enig kompas de zoektocht naar ‘thuis’ starten. Daarbij zit het leger ze op de hielen en de inzet van nieuwere generaties bio-wapens schuwen de generaals bepaald niet.

‘WE3′ vond ik alleen al de moeite waard wegens het tekenwerk en de interessante visie op militaire technologie die het stripboek biedt. Misschien wel het scherpst is de manier waarop gevaren met betrekking tot werknemers belicht worden. Iemand die solliciteert bij zo’n afdeling hoeft op dat moment geen psychopaat of terrorist/activist te zijn en inzichten veranderen soms. Na uitlezing van ‘WE3‘ ben ik er in ieder geval nog niet van overtuigd dat de voordelen van alle technologisch-wetenschappelijk onderzoek opwegen tegen de risico’s

DF

(deze review staat ook op Bol.com)

Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>