Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Erkenning Armeense Genocide dichtbij in VS

sticker 'Turkish head'

De erkenning dat de massamoord op de Armeniërs in het voormalige Ottomaanse Rijk neerkwam op volkerenmoord is in Amerika een stapje dichterbij gekomen. De Senaatscommissie voor buitenlandse zaken accepteerde donderdag een resolutie over dit onderwerp.

Drijvende krachten achter de erkenning zijn de Democraat Bob Menendez en Republikein Mark Kirk, schrijft Hürriyet Daily News. “Volgend jaar is de Armeense Genocide, waarbij 1,5 miljoen Armeniërs werden vermoord door de Osmaanse Turken, precies een eeuw geleden”, zei Kirk. “Om de overlevenden te eren en ter herinnering aan de overledenen en vanuit het oogpunt van de mensenrechten, moet de VS – net als de EU en elf NAVO-bondgenoten – de Armeense Genocide officieel erkennen.”
sticker LN truth hits everybody Amsterdam center March 2014

Turkije beweert dat er in de jaren 1915 en 1916 hooguit 500.000 Armeniërs omkwamen en dat van volkerenmoord geen sprake was.

Voorstanders van erkenning hopen de genocide op 24 april 2014 te kunnen herdenken. President Barack Obama is tegen de resolutie.

DF

Gerelateerd:

Kim Kardashian mengt zich in strijd Syrië

Zal Turkije Armeense genocide erkennen?

‘Ontkennen genocide Armeniërs = prima’

Turkije: deportatie Armeniërs ‘inhumaan’

Armeense geschiedenis: ‘Tatoeages van oma’


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>