Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

VN: ‘IS begaat oorlogsmisdaden’

sticker dog machine-guns Amsterdam center October 2014 assaultrifle weapon

Massamoorden, onthoofdingen, marteling, seksuele slavernij, amputaties, gedwongen zwangerschappen en publiekelijke geselingen komen op grote schaal voor in delen van Syrië waar terreurbeweging Islamitische Staat (IS) de scepter zwaait.

Daarmee maken de jihadisten zich schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, stellen de Verenigde Naties (VN). Dit staat in het vandaag gepubliceerde rapport Heerschappij van Terreur: Leven onder IS in Syrië.

sticker Terror Clown Arnhem 2014 June“Acties van IS lijken gericht op het terroriseren en tot zwijgen brengen van de bevolking”, aldus VN-onderzoeker Paulo Pinheiro. Het rapport is gebaseerd op verklaringen van 300 slachtoffers en ooggetuigen van de barbarij. Ook door IS zélf gepubliceerde foto’s en video’s maken deel uit van het bewijsmateriaal.

Kinderen: trauma’s, indoctrinatie en propaganda

Het kruisigen van onthoofde lijken en andere wreedheden die IS begaat traumatiseren de jeugd, vreest de VN.

chopped off head sticker kupio wa'b Amsterdam center September 2013

De soennitische radicalen onderwerpen jongeren bovendien aan uitgebreide campagnes van indoctrinatie en propaganda via het onderwijs. “Zo kweekt men een nieuwe generatie rekruten”, aldus het rapport. “IS toonde in de stad Raqqa video’s waarop massa-executies van regeringssoldaten te zien waren, om kinderen ongevoelig te maken voor geweld.”

sticker niqab Amsterdam Centre 2013 nikabGevolgen voor meisjes en vrouwen

Vrouwen worden in het IS-kalifaat zoveel mogelijk uit het openbare leven gebannen, blijkt uit de publicatie. Zo is steniging de straf op ‘ongeoorloofd contact’ met de andere sekse.

Meisjes vanaf 13 jaar oud worden door de militante soennieten in huwelijken gedwongen. Vrouwen en meisjes van het (Koerdische) Yezidi-volk werden “gruwelijk misbruikt” en zijn zelfs verkocht op slavenmarkten.

sticker Lady Justice Philadelphia 2014 July machine-gun weapon woman

Behalve de Koerden hebben ook christenen en sjiieten zwaar te lijden onder IS. VN-onderzoekster Carla del Ponte: “Commandanten van de terreurgroep zijn individueel strafrechtelijk verantwoordelijk voor deze misdaden.”

DF

Gerelateerd:

‘Verdachte dood journaliste Turkije’

‘Engel des doods’ jaagt op IS (Syrië)

Vampier bij Islamitische Staat

Stamleden onthoofd door Jihadisten IS

ISIS: Christenen Mosul bekeren tot islam


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>