Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Verkrachtingsfeest Assam” leidt tot rel

girl cries blood crying poster Amsterdam center 2013 September 'street art'

Zieke humor op een Amerikaanse website heeft in India kritiek uitgelokt. In eerste instantie geloofden veel lezers het bericht over een jaarlijks verkrachtingsfestival in de regio Assam en deelden het via sociale media.

Volgens het ‘artikel’ op nationalreport.net krijgt begin november ieder ongehuwd Indiaas meisje tussen zeven en 16 jaar oud de kans om verkracht te worden.

sticker 'dolphins rape people' Aardvark nyc“Deze traditie bestaat al duizenden jaren”, zou ene Madhuban Ahluwalia over het feest gezegd hebben. “We verkrachten de boze demonen uit de meisjes, want anders zullen ze ons bedriegen en zijn we gedwongen ze te doden. Het is dus gunstig voor iedereen.”

Jongemannen trainen het hele jaar door om mee te kunnen doen aan de festiviteiten. Degene met de meeste verkrachtingen op zijn naam krijgt de titel ‘Baalkrishan’.

Het feestterrein kent een zone waar meisjes met rust gelaten worden, maar de rest wordt meedogenloos gegrepen door hordes mannen. Kinderen worden gestenigd als ze niet vóór aanvang van het volgende feest hersteld zijn van de groepsverkrachtingen.
sticker only yes means yes Amsterdam Runstraat 2013 photo Maarten Brante

Waarschijnlijk hoopt het brein achter deze ruwe grap de onveiligheid voor vrouwen in India aan de kaak stellen, maar de autoriteiten in deelstaat Assam konden er niet om lachen. Zij startten inmiddels een strafrechtelijk onderzoek naar de website. Verder was er kritiek van lezers omdat het artikel niet vermeldde dat het satire betrof.

DF

Gerelateerd:

Meisje levend verbrand na groepsverkrachting

Groepsverkrachting in ziekenhuis India

DNA baby verraadt verkrachter gehandicapt meisje

Schoolmeisjes met galg tegen verkrachting Pakistan


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>