Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Verkrachting niet langer beloond

sticker verkrachters schamen Utrecht 2013

Het Marokkaanse parlement stemde woensdag unaniem in met een wetswijziging die verkrachters in staat stelde hun minderjarige slachtoffers te trouwen. Pedoseksuelen konden tot op heden ontsnappen aan juridische vervolging als ze met het kind in het huwelijk traden.

De wet kreeg internationale bekendheid begin 2012, toen Amina al-Filali (16) eindigde als bruid van een 23-jarige verkrachter. Haar ouders en een rechter dwongen het kind de pedoseksueel als huwelijkspartner te accepteren en wisten zo de eer van de familie te redden. Het meisje pleegde zeven maanden later zelfmoord, schrijft al-Jazeera.
sticker woman Amsterdam 2013 girl vrouw female

Mensenrechtenactivisten zijn blij met de wetswijziging, maar vinden dat er nog veel moet verbeteren aan de positie van de vrouw binnen het Marokkaanse rechtssysteem.

Het is een traditie om meisjes voor hun achttiende uit te huwelijken en aanranding is een normaal verschijnsel in het Noord-Afrikaanse land. Ruim de helft van het geweld tegen vrouwen vindt plaats binnen het huwelijk. Een man die zijn echtgenote verkracht pleegt geen misdrijf volgens de Marokkaanse wetgeving.

DF

Gerelateerd:

Minister: bruid < 15 = seksueel misbruik

Bruid gemarteld op huwelijksreis

Gruwelijke aanval leidt tot weerzin tegen rechtssysteem


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>