Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Verkracht ‘ns een Officier van Justitie!

sticker weird face man Amsterdam West 2013 November scary clown

“De privacy van gewelddadige serieverkrachters en andere gewetenloze zedendelinquenten is de hoeksteen van de Nederlandse Rechtsstaat”, luidt het eerste gebod van het Openbaar Ministerie.

Zo is het nog maar twee weekjes geleden dat burgemeester Hein Bloemers van de gemeente Berkelland door het OM het zwijgen opgelegd werd rond de ontsnapping van een tbs-patiënt uit kliniek Oldenkotte in Rekken. De man wist zijn jeugdige begeleidster te overmeesteren na een ernstige mishandeling, waarna hij haar verkrachtte. De bevolking van Rekken mocht dit niet te weten komen van de Officier van Justitie, waardoor mensen hun koters vrolijk buiten lieten spelen en rondfietsen, terwijl een zedenmonster zich in hun omgeving ophield. Oh ja, volgens de Wet is een burgemeester de hoofdverantwoordelijke voor de veiligheid van de inwoners.

Graffiti 'no excuse for sexual abuse - patriarchy'

Nou, niemand op het OM werd ontslagen voor deze misdadige misstap – want alleen klokkenluiders ontslaat men bij “onze” overheid – maar toch hoop je als Nederlander dat de bureau-idioten hun lesje geleerd hadden uit de maatschappelijke ophef over deze wanpraktijken.

Niets is echter minder waar bleek vandaag bij de berichtgeving over ‘Lesley J.’, de beruchte ’serieverkrachter van Almere’. In 2010 werd hij opgesloten, onder andere wegens de gewelddadige verkrachting van een meisje van 12 en het mishandelen van een slachtoffer met een baksteen. Afgelopen donderdag wist de “in rapporten als gevaarlijk en onberekenbaar beschreven” jongen tijdens een begeleid proefverlof te ontsnappen, waarna hij vier dagen op vrije voeten was. Wederom dezelfde risico’s als in de boven beschreven case, maar het “gezag” hield zijn lippen stijf op elkaar, “ondanks waarschuwingen van deskundigen dat J. gemakkelijk in herhaling kan vervallen.” Het OM vond het ’niet in het belang van de opsporing’ te melden dat Lesley J. ontsnapt was.

sticker Pissed off Utrecht CentrumIk geef eerlijk toe, zelf ben ik nooit verkracht en voor zover mij bekend overkwam slechts weinigen in mijn sociale omgeving deze gruwelijke misdaad, die ik naar ik hoop ook nooit zal hoeven begaan of ondergaan.
sticker striking justice Amsterdam 2013

De verbijsterende laksheid van het OM (en ook de politie Amsterdam) in dergelijke zaken kan mijns inziens slechts op een manier bestreden worden, namelijk door Officieren van Justitie in ons kikkerlandje eens tot ware ‘ervaringsdeskundigen’ te maken. Daarom nam ik me vandaag voor om bij het eerstvolgende bericht van bovengenoemde orde zélf een OvJ te ontvoeren en haar – of desnoods hem – mee te sleuren naar een locatie met de benodigde privacy, alwaar ik eens met een wijd geopende gulp flink los zal gaan op zo’n hoogwaardigheidsbekleder. Eerlijk gezegd is seksuele onvrijwilligheid niet zo m’n ding, maar voor het hogere doel ben ik ten volste bereid dit offer te brengen.

angry face sticker 10-GU boos gezicht Amsterdam 2012

Het pedagogische effect van mijn toekomstige daad is overigens niet mijn enige motief in deze, noch wraak in naam van de slachtoffers van het ambtelijke schorriemorrie. Nee, mijn primaire motivatie is het jarenlang belasting betalen aan die bureaucratische Augiasstal, zonder enig fatsoenlijk beleid ervoor terug te ontvangen. En ‘voor-wat-hoort-wat’ is een regel die ik graag in ere houd, dus behoren hun lichaamsopeningen mij rechtens toe, zeg maar.

Hopelijk ben ik dan niet de enige die op deze wijze zijn gram gaat halen bij dat miskramen-gilde genaamd het OM, dus nodig ik bij dezen iedereen van ganser harte uit mijn voorbeeld te volgen. Gang-bang crowdsourcing 2.0, here we ‘come’!

En voor degenen die aarzelen om hun maatschappelijke betrokkenheid op deze wijze te uiten, realiseer je dat in Nederland de straffen op seksueel geweld uiterst mild zijn en je privacy in ieder geval voor de volle 100 procent gewaarborgd is.

David Wraak-in-huis

P.S.: De hoogste baas van het Ministerie van Justitie, Joris Demmink, wordt trouwens al geruime tijd achtervolgd door beschuldigingen rond het misbruiken van kleine jongetjes, dus het begrip voor zedendelinquenten bij het OM is op zich verklaarbaar.

Gerelateerd:

(L)overheid: de staat als pooier

Schadevergoeding bloedbad Alphen

Het toppunt van luiheid: de politie


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |   

2 reacties

 1. Ha Lilian,

  Ja, het was een beetje een ‘impulsief verhaal’. Anderzijds, als zo’n onverlaat je vrouw, zus of kind grijpt terwijl hij helemaal niet op vrije voeten had mogen zijn, dan kan ik me moeilijk voorstellen dat je zoiets over je kant laat gaan.
  Maar verkrachting is hoe dan ook een der gruwelijkste misdrijven die er bestaan.

  Veel dank voor je reactie!
  David

 2. Ik heb niet je hele verhaal gelezen en ik begrijp je woede en uitspraken.
  Toch trigger je hiermee een heleboel voor slachtoffers en maak je grapjes over het verkrachten van officieren.
  Niet iedereen die verkracht is, wil daarna dat de verkrachter zélf verkracht wordt.
  Veel mensen zijn alleen bang en vernederd en verdrietig en willen dat mensen begrijpen wat een impact dat heeft, als iemand zomaar je eigen lichaam binnendringt zonder toestemming.
  Dus dan helpt het niet als je zegt dat je hetzelfde bij hén zal doen. Dat betekent alleen dat er dan 2 mensen een trauma hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>