Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Uitgehuwelijkt meisje video Jemen ‘liegt en zoekt profijt’

sticker vrouw satanskruis Amsterdam

Kort geleden ging een video op Youtube van een elf jaar oud kind ‘viral’.

Nada al-Ahdal (video) zou naar een oom zijn gevlucht omdat haar ouders het meisje wilden uithuwelijken en daaraan had ze duidelijk geen behoefte.

sticker girl Amsterdam 2013 meisje kind

Vanzelfsprekend was de internationale verontwaardiging groot, ook al ontkenden de ouders dat het kind uitgehuwelijkt was. Bovendien zou Nada niet gevlucht zijn maar al geruime tijd bij de oom wonen.

sticker stop violence against children Noire Amsterdam 2013Inmiddels beschuldigt de lokale krant ‘Yemen Post’ het kind zelfs van het ‘verspreiden van leugens’.

Oom Abdel Salam al-Ahdal zou Nada tot het maken van de video gedwongen hebben. Hij dacht er financieel van te profiteren wanneer ze beroemd werd als “een tweede Nujood Ali”, het Jemenitische meisje* dat in 2008 een huwelijk ontvluchtte.

sticker grenade girl RBBP Amsterdam de Pijp August 2013 020

Kinderrechten organisatie Siyaj gaat zelfs nog verder en beweert dat niet de oom achter de ‘valse beschuldigingen’ zit maar het kindje zelf.

“Nada probeerde de publieke opinie te exploiteren voor persoonlijk en financieel gewin, erop hopende eenzelfde status als Nujood Ali te verwerven.”

De krant ziet uithuwelijking van jonge kinderen overigens wel als iets problematisch, maar vindt dat westerse media vaak overdrijven ‘uit commerciële motieven’. “Gedwongen huwelijken zijn eerder uitzondering dan norm.”
graffiti laughing child Amsterdam

Ook president van de Vrouwen-unie Ramizia Al-Eryani is boos op buitenlandse media en vindt dat Nada haar problemen bij hen had moeten melden in plaats van op Youtube.

Mensenrechtenactivisten hebben verder vooral medelijden met de ouders, want “dankzij Nada’s behoefte aan roem is hun familienaam op meerdere continenten door de modder gesleept”.

sticker pretty young trouble Amsterdam August 2013En niet alleen de goede naam van de ouders is besmeurd, heel Jemen zou in een kwaad daglicht zijn beland.

“Onze samenleving is gebrandmerkt als barbaars vanwege de onbewezen beschuldigingen van een meisje wier ouders vergaten te waarschuwen tegen ‘Crying Wolf‘.”

Of het kind inmiddels aangeklaagd is door de autoriteiten vermeldt het artikel niet.

sticker in your face AmsterdamDF

* over wie geen Wiki pagina is in het Nederlands, maar opvallend genoeg wel in het Fries

Gerelateerd:

Meisje verdedigt zich tegen handtastelijke Koran-leraar

Marokko: video zelfmoordpoging uitgehuwelijkt meisje

Taliban wil Malala Yousafzai terug in Pakistan

Egyptenaar huurt 12 man om verloofde te verkrachten

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>