Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turkije: ‘Israël steunde Assad met aanval’

sticker 'Turkish head'

Hoewel alle Soennitische leiders in het Midden Oosten de Syrische president ernstig schijnen te haten, is het natuurlijk niet de bedoeling dat Israël zich in de burgeroorlog mengt.

sticker no allies no friends no surrender Amsterdam 2013

Toen de Joodse staat dus afgelopen weekend diverse doelen in Syrië bombardeerde kon kritiek niet uitblijven.

Het Egyptisch leiderschap – ongetwijfeld nog helemaal in z’n nopjes wegens de recente verlaging van de leeftijd waarop meisjes mogen trouwen van 18 naar 13 – veroordeelde de Israëlische aanval als ‘een breuk van het internationaal recht die de situatie slechts complexer maakt’.

De Turkse premier Erdogan – wellicht nog high van zijn succes in de strijd tegen lipstick gebruikende stewardessen – ging zelfs nog verder in zijn kritiek op Israël.

Hij noemde het bombardement op de Syrische luchtmacht, een kazerne van de Republikeinse Garde (elitetroepen) en een opslag voor chemische wapens ‘onacceptabel‘ want ‘zonder geldig voorwendsel’.

sticker crap Amsterdam

Volgens Erdogan zouden de Israëlische bombardementen Assad paradoxaal genoeg zelfs ‘geholpen’ hebben, want “deze aanval vormt een gouden kans voor het illegale regime Assad om de genocide in Baniyas te verhullen.”

De Turkse leider doelt met zijn opmerking op een recente moordpartij door aan de overheid verbonden milities in de kuststreek.

Wat het meest opvalt aan de uitlatingen van Erdogan is niet dat de man duidelijk geschift is, want het idee dat Israël cruciale onderdelen van de Syrische defensie vernietigt om Assad te helpen kan louter ontsnappen aan het brein van een waanzinnige. Ook verbaast het me niet dat de Soennitische leider van het land met het meeste journalisten achter tralies, dat zelf al doelen in Syrië aanviel en bovendien de FSA-rebellen met wapens en onderdak steunt nu plots gaat moraliseren in deze kwestie.

sticker don't worry be jewish jewishid.nl

Ik verwonder me wel over Erdogans gebruik van het woord ‘genocide’ ter aanduiding van de moordpartijen die samen waarschijnlijk minder dan 150 levens geëist hebben.

Zo’n term neemt hij wel erg makkelijk in de mond, als je je realiseert dat zijn voorouders nauwelijks een eeuw geleden zo’n anderhalf miljoen – vooral Armeense – Christenen vernietigden en dat het nog steeds strafbaar (en levensgevaarlijk) is om daar überhaupt in Turkije over te publiceren.

Dat ook paranoïde, antisemitische, hypocriete en ongeschoolde godsdienstwaanzinnigen er ruimschoots kansen krijgen vind ik echter altijd een der grote charmes van de politiek.

DF

Gerelateerd:

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict

Egyptische feministe verwerpt positieve discriminatie

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Zit Israël achter aanval wapenfabriek Soedan?

Argumenten tegen aanval VS op Iran

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>