Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turk doodt homo-zoon “per ongeluk”

sticker 'Turkish head'

De belangenclub van homo’s in Turkije (SPOD) is geen partij meer in het proces tegen de man die zijn 17-jarige zoon vermoordde wegens de geaardheid van het kind. Dit bepaalde een Turkse rechtbank afgelopen donderdag.

De moeder van het slachtoffer zag slechts nadelen in de betrokkenheid van SPOD, schrijft Hürriyet Daily News. Rechters verwijderden de belangenorganisatie uit het proces omdat deze “niet direct geschaad was” door de misdaad. Ondanks de tegenslag zien homo-activisten de zaak als een mijlpaal voor Turken met een afwijkende seksuele oriëntatie.

sticker Gay o.k. Amsterdam center August 2013vader “wilde zoon genezen”

SPOD-woordvoerder Fırat Söyler hoopt dat de rechtbank zijn besluit terugdraait omdat de moord op Roşin Ç. zou voortvloeien uit de geaardheid van de jongen. Het gaat om eergerelateerd geweld, vindt hij.

Vader M. Ç. uit Diyarbakır beweert dat hij zijn zoon ‘per ongeluk’ doodschoot nadat deze hem aanviel. Hij had Roşin slechts willen “genezen” en ontkende hem ernstig mishandeld te hebben, hoewel uit de lijkschouwing bleek dat dit wel gebeurd was. Ook twee ooms van het slachtoffer zijn aangeklaagd in deze zaak.

“Of hij sterft, of jij

Volgens Roşins broertje is echter sprake van complot in plaats van een ongeluk. “Mijn oom zei: ‘ik dood hem en jij neemt de schuld op je’. Dat weigerde ik.”

Tijdens het eten had zijn oom ook de vader voor een moeilijke keus gesteld, beweert het broertje. “Als jij hem vandaag niet voor z’n kop schiet, vermoord ik jou morgen.”

'respect gay rights', sticker Riga

De getuigenis van de jongen in de rechtszaal werd onderbroken door zijn moeder, die de journalisten verweet de familienaam besmeurd te hebben. “Als hij een homoseksueel was had ik hem met mijn eigen handen gedood”, zei ze.

Hoewel levenslang geëist is tegen de verdachten komen Turken die homo’s doden er veelal met lichte straffen vanaf. De wet op ‘haatmisdaden’ wordt momenteel weliswaar aangepast, maar anti-homo geweld blijft erbuiten vallen.

DF

Gerelateerd:

Turkse jongens dragen rokjes uit protest

“Turkse soap bedreigt economie en zeden Pakistan”

Turkse kunstenaars verbranden eigen werk


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>