Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Talk to the hand, Opstelten!”

politieauto Amsterdam Zuid
Nu eindelijk is aangetoond dat fietsverlichting de verkeersveiligheid niet noodzakelijk vergroot, stopt de politie met het gericht controleren erop. Dit vind ik een schitterend gebaar van de organisatie om vele redenen.

Verkeersveiligheid op het niveau van fietsverlichting is een ieders eigen verantwoordelijkheid, of in ieder geval niet iets waar gewapende mensen zich mee zouden moeten bemoeien. Voor de politie is het bovendien tijdrovend en gaat ten koste van opsporing. Zolang er wekelijks – soms levensgevaarlijke – tbs’ers ontsnappen en de overheid verkeersboetes voor ambtenaren betaalt, hoeven onschuldige burgers niet als criminelen behandeld te worden wegens minieme overtredingen die vaak zelfs buiten hun eigen schuld liggen. Bij alle merken elektrische verlichting ontstaan immers problemen als het regent en bedrading van dynamo’s beschadigt snel in volle fietsenrekken. En dan zwijg ik nog over het onvermijdelijke vandalisme.

De diepere schade van dit soort boetes ligt hem in de muur van animositeit die ze creëren tussen burgers en de handhavers op straat. Een boete krijgen voor iets onbenulligs wekt meer vijandigheid op als je weet dat iemand als Mohamed S. – die op roekeloze wijze de comédienne Floor van der Wal doodreed – na een jaar al weer vrij rondloopt. Daar klopt iets niet, vinden steeds meer mensen onder wie gelukkig ook agenten. Het is bovendien schandelijk dat die fossiele corpsbal van een Opstelten, de nationale gezelligheidsverzieker, een belangrijke organisatie als de politie gebruikt als instrument om de gaten in zijn begroting te dichten, ten koste van de veiligheid en sfeer op straat.

Echt mooi dat de politie nu zegt: “Talk to the hand, Ivo!” Misschien wordt de pliesie wel weer onze vriend, who knows

(filmpje: LSO: ‘Leipe Shit Ouwe – Pliesie is je vriend’)


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>