Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Tahrir-aanvallers te paard en kameel vrijgesproken

sticker LN where is my bra seriously Amsterdam 2013

Vele uiterst brute aanvallen hadden plaats tijdens de ‘Egyptische Lente’ waarin president Moebarak van zijn troon werd gestoten, en ook de overgangsfase onder leiding van maarschalk Tantawi kende gewelddadige uitbarstingen.

De half ontklede vrouw die – liggend op de grond – geschopt werd door militairen, oproerpolitie die met pantserwagens op biddende moslims inreed en elders christenen platwalste, de slachting in het voetbalstadion van Port Saïd, meedogenloze sluipschutters en natuurlijk de massale rellen tussen aanhangers en tegenstanders van het regime.

De beelden die wereldwijd vermoedelijk het minst vergeten zijn bestaan echter uit de aanval te paard en kameel op het Tahrir-plein in Caïro. Zo’n dertig mannen die ‘veilig’ gezeten op hun rijdieren met zwepen en stokken een groep vreedzame demonstranten te lijf gingen op klaarlichte dag, vol in het zicht van verschillende camera’s. Aanvankelijk leek de protesterende menigte verrast door de – zelfs naar Egyptische maatstaven – bruutheid van de aanval, maar al snel snapten enkelen dat ze een goede kans maakten en gingen over tot de tegenaanval. Verschillende Moebarak-supporters werden met de stokken van spandoeken uit hun zadels geslagen en konden vervolgens spitsroede lopen in de woedende menigte.

De 24 mensen die aangeklaagd waren voor deze aanval zijn – wegens gebrek aan bewijs – gisteren vrijgesproken, hetgeen morgen waarschijnlijk tot nieuwe demonstraties zal leiden.

sticker Free Egypt LN Amsterdam kunst

Het ‘oude regime’ lijkt hoe dan ook nog springlevend in Egypte, waar de bevolking nu niet alleen met de zweep maar ook met de korans van de Moslimbroederschap gegeseld wordt.

Update:
president Morsi heeft hoofd-aanklager weggepromoveerd.

DF

Gerelateerd:

Moreel moorden in Egypte

Moslimbroederschap Egypte schiet in eigen voet

Wadah Khanfar op TED.com

De natuur van de staat

Politie op de vlucht in Egypte!


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>