Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Subsidies corrumperen islamitische organisaties

street art sticker 'PNZ' in De Jordaan
In de periode waarin ik veel over de vloer kwam bij de Turks-islamitische organisatie Milli Görüs viel me op hoe nauw de verwevenheid tussen moskee, PvdA en het ambtelijk subsidiewezen was. Wegens de scheiding tussen kerk en staat gaf de gemeente echter liever niet rechtstreeks aan de door schandalen geplaagde organisatie, dus verliepen geldstromen deels via zusterorganisaties als Hilal Basak. Indertijd waarschuwde ik al mijn kennissen daar voor de risico’s van hun verwevenheid met de staat en politiek, maar de gemeentelijke fondsen spraken luider.

Het minderhedenbeleid zorgt ervoor dat er reuring losbarst als subsidiepotten en andere privileges in het gedrang komen. Geen buurthuis? Dan maar rellen en roven.

Volgens enkele prominente moslims die in het Parool aan het woord komen voelen – vooral oudere – moslims zich ‘verraden’ door de PvdA en zouden ze om die reden niet gaan stemmen. Er zouden zelfs ‘Franse toestanden’ of een volksopstand dreigen. Geen moslim die zich openlijk uitspreekt tegen een dergelijke redenering.

Hoe anders is de situatie in Oost Kenia.

Nadat in toeristenstad Mombasa de radicale moslimgeestelijke Aboud Rogo Mohamed was vermoord braken ernstige rellen uit tussen plunderende ‘islamitische’ jongeren en de oproerpolitie. Ook kerken gingen in vlammen op. Aangezien Kenia vast niet over een ruimhartig subsidiestelsel beschikt zoals dat waarmee Nederland religieuze minderheden corrumpeert, lieten lokale imams en organisaties er hele andere geluiden horen dan hier.

“Dit soort geweld gaat in tegen ons geloof”, aldus Adan Wachu van de Hoogste Islamitische Raad van Kenia. “Relschoppers mogen zich niet verschuilen achter de islam. Dit zijn criminelen die overeenkomstig aangepakt moeten worden.”

Misschien wel de enige bekende Nederlandse moslim die zich ooit in soortgelijke bewoordingen uitliet over dergelijke relschoppers is de Haagse imam sheikh Fawaz Jneid.

In 2005 veroordeelde hij in zijn vrijdagpreek het geweld van Franse reljongeren scherp en prijst daarbij de geduldigheid van nota bene de bijbelse joden. Fawaz verklaarde de wantoestanden mede aan het falen van moslimorganisaties, die ’nooit eerder met de jongeren hadden gesproken.’ De brandstichtingen noemde hij ‘het verspreiden van verderf in het land’ – een zwaar beladen term in het islamitisch jargon – en Fawaz hoopte dat de rellen niet zouden overslaan naar Nederland. “Als zulke rellen zouden uitbreken in de landen van herkomst (van de jongeren) dan rijden er tanks over de hoofden van de mensen. We moeten de Franse regering prijzen, omdat die geen geweld heeft gebruikt.”

DF

Gerelateerd:

Ter verdediging van imam Fawaz Jneid

Groene fondsen bij Milli Görüs zijn onislamitisch


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>