Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Stoli-wodka steunt gays & lesbo’s Rusland

'respect gay rights', sticker Riga

“Stolichnaya Premium Vodka staat vol trots pal achter de wereldwijde beweging van lesbo’s, homoseksuelen, bi’s en transseksuelen (LGBT’s) in zijn strijd tegen de acties en overtuigingen van de Russische regering”, luidt de steunbetuiging op Facebook van een der bekendste wodka-producenten ter wereld.
sticker Moscow on tour Amsterdam Center 2013

Met deze verklaring protesteert ‘Stoli’ – de koosnaam voor deze geliefde wodka – tegen een vorige maand door president Poetin ondertekende wet die het propageren van ‘niet-traditionele relaties’ jegens minderjarigen verbiedt.

Tegenstanders zien de maatregel als onderdeel van een bredere campagne tegen LGBT’s, waarvan vier Nederlanders onlangs tijdens het maken van een film de eerste slachtoffers werden.

boycot vanuit VS dreigt
Het bedrijf reageerde met zijn stellingname op pogingen van ‘RUSA LGBT’ – een actiegroep van Russische LGBT’s in New York – om een boycot van producten uit Rusland te organiseren

sticker Wojo Amsterdam 2013 gayRUSA LGBT-chef Nina Long is dus erg blij met de verklaring, want “Stoli heeft sterke banden met Rusland, dus als dit nieuws daar doordringt zullen andere ondernemers dit voorbeeld volgen en onafhankelijk van de regering beleid voeren”.

Als aanvulling op de post op Facebook schreef Stoli’s CEO Val Mendeleev vorige week nog een open brief aan de LGBT’s, waarin hij aangaf dat Stoli’s stellingname voortkwam uit het ‘verschrikkelijke’ gedrag van de regering jegens de LGBT’s en de gepassioneerde reacties van de LGBT-gemeenschap daarop.

Volgens hem was Stolichnaya verontwaardigd en boos, en heeft het bedrijf de LGBT’s altijd gesteund. Ten behoeve van hen zijn zelfs speciale programma’s en campagnes georganiseerd.
sticker homo pesten best wel gay Utrecht 2013

“De Russische overheid is geen eigenaar of baas over Stoli, dat privébezit is met Luxemburg als hoofdkantoor in het hart van West-Europa. Onze ingrediënten komen uit Rusland maar de productie vindt plaats in Riga, Letland.”

Rusland mag dan nog geen ideaal land zijn voor homoseksuelen en andere ‘niet-traditionele’ seksuele overtuigingen, via hun wereldwijde netwerken lukt het ze toch steeds beter een vuist te maken naar intolerante politici.

DF

Gerelateerd:

Gelovigen Rusland verenigd tegen verbod op blasfemie

Gruwelijk geweld tegen lesbiennes Zuid-Afrika

Politiek correct in Rusland: pas op met Stalin!

Geklaag over column Koelman is hypocriet

‘Pedofielen’ willen aftreden kinder-ombudsman Rusland

‘Horror in Rusland’: adoptie & wodka

Leningrad verbiedt opblaaspoppen-race

Media-vrouw Rusland parodieert inval politie

Commerciële reclame grapt over dictators


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>