Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Stickers van de Piratenpartij

sticker Piratenpartij Amsterdam center 2014 March Manning Snowden Assange

Het is misschien wel de kleinste politieke partij van Nederland, maar in hoofdstad Amsterdam tref je hun stickers op honderden plekken: de privacy-beschermers van de Piratenpartij.

De organisatie is verwant aan netwerken als ‘Anonymous’ en ‘Wikileaks’ en staat dus op de bres voor digitale en andere burgerrechten.

sticker Piratenpartij Obama gluren 2014 February Amsterdam center

De Piratenpartij betuigt via zijn stickers steun aan de klokkenluiders die regeringen soms in ernstige problemen wisten te brengen: Julian Assange, Bradley Manning en Edward Snowden.

sticker Piratenpartij Amsterdam

De klokkenluider is het soort ambtenaar dat zich onvoorwaardelijk inzet voor het publieke belang, ongeacht de schade die dit aan zijn of haar carrière oplevert.
sticker Piratenpartij gesprek NSA Amsterdam center Spui 2014 March Snowden

Opvallend genoeg lijken alleen mensen in de periferie van het politieke spectrum dit te waarderen.

sticker Piratenpartij Amsterdam center 2014 March Pirate PartyDF

Gerelateerd:

Stickers tegen democratuur

Sticker Wikileaks, Anonymous & Guy Fawkes

Pirantenpartij poster 2014 May Amsterdam center controleurs


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>