Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Stickers ‘art rules’, ‘art = power’ & ‘art cures’

  • 25 aug 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker art cures Amsterdam center August 2013

Hoewel ik absoluut niet wil suggereren dat zich onder de Amsterdamse sticker-kunstenaars relatief veel hoerenlopers bevinden, is het toch opmerkelijk dat zo ongeveer de grootste dichtheid en variatie aan dergelijke straatkunst te vinden lijkt in de zone tussen Nieuwmarkt en Oudekerksplein.

De smalle steegjes vol prostitués en regenpijpen lenen zich kennelijk uitstekend voor de artistieke wildplakkerij waar een bescheiden deel van de hoofdstedelijke kunstenaars zich vol overgave aan bezondigt.

sticker art rlz rules Amsterdam center August 2013Sinds ik dit weet bezoek ik deze urbane schaamstreek met tussenpozen van maximaal vijf weken om niet teveel nieuw opgeplakte stickers te moeten missen, want de stadsreiniging is redelijk actief in het Wallengebied en spaart de kunstwerkjes maar op enkele plekken.

sticker art is power Amsterdam center August 2013

Gister stuitte ik er op een kleine serie stickers die de kunst centraal stelt. Een soort wormachtig wezentje stelt dat ‘art rules’, ‘art = power’ en ook dat ‘art cures’. Te midden van de ‘betaalde liefde’ heerst de genezende kunst, je moet er maar op komen.

DF

Gerelateerd:

Narcoze sticker-artist

Bugs stickers

Sticker Tommy Forever Young

Camera-head sticker

Sticker mad animals: Von, Faile & ‘Siberian meat grinder’

Tegels in Amsterdam: Vegende Hollander, Tek & Boba Fett

‘Street-art ‘cycloop stickers’ in de Apollolaan

Loenatix, Zstone, 2Easy, Jostakid & ’718′: ‘sticker-tags’

Sticker Los Tres Amigos

Veka Vek sticker + other hogs, pigs & swines

Sticker no allies, no friends, no surrender

Stickers Incognito, Psychonautes & Shotland Yard


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>