Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sjiieten Pakistan weigeren doden te begraven

niqaab-demo-Museumplein-nikaab
Pakistaanse Sjiieten zijn regelmatig doelwit van terroristisch geweld, zoals ook afgelopen donderdag. Maar liefst 86 mensen (vooral Hazara Sjiieten) kwamen om het leven toen in de stad Quetta een biljart-café werd opgeblazen door – vermoedelijk – Soennitische militanten.

Niet alleen biedt de overheid maar erg beperkt bescherming aan deze door terreur geplaagde minderheid, ook zijn veiligheidsdiensten er regelmatig van beschuldigd samen te werken met bendes terroristen.

Sjiieten zijn niet alleen boos over de onveiligheid maar ook wegens het gebrek aan mediabelangstelling voor het geweld. Pakistaanse kranten besteden weinig aandacht aan moordpartijen gericht tegen Sjiieten.

In een morbide protest organiseren zij sinds afgelopen donderdag een wake en eisen ze meer garanties van de overheid voor hun veiligheid. Duizenden Sjiieten zaten naast hun vermoorde familieleden op straat in de kou en de regen. Of een vijftigtal lijken veel indruk gemaakt heeft op de politici, generaals en andere bendeleiders die het land runnen is vooralsnog onduidelijk.

street art sticker 'PNZ' in De Jordaan‘grootste ongelovigen’
Malik Ishaq, leider van de extremistische Lashkar-e-Jhangvi (LeJ), noemde Sjiieten in een recent interview nog de grootste ongelovigen en eiste dat de staat hen tot ‘niet-moslim’ zou bestempelen.

LeJ is tevens verantwoordelijk voor een fors deel van de aanslagen waaronder de Sjiieten te lijden hebben.

‘slow-motion genocide’
Het geweld in Pakistan is relatief eenzijdig gericht tegen Sjiieten.

Historisch gezien worden ze zo’n beetje beschouwd als de Untermenschen van deze regio ‘Af-Pak‘, militair jargon voor Afghanistan plus Pakistan.

Sommige analisten zien het als een ‘genocide in slow-motion’ en bovendien zie je extreem geweld tegen Sjiieten ook elders in de islamitische wereld.

In Irak lijden zij zwaar onder terreur en in Saudi Arabië en enkele andere Golfstaten worden zij ernstig onderdrukt.

Ik verbaas me wel eens over de felheid waarmee Nederlandse moslims reageren op het lot van de Palestijnen, terwijl ze dit thema volledig ongemoeid laten.

DF

Gerelateerd:

Man verbrand in Pakistan wegens bladzijdes koran

Ambassadeur Pakistan eruit schoppen!


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>