Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sjiieten Pakistan beginnen ‘t te begrijpen

poster alle moslims terrorist Amsterdam
Op vele plekken in de islamitische wereld wordt de laatste dag van ramadan benut voor de traditionele anti-Israëlische protesten. In Pakistan viel ditmaal echter een ander geluid te beluisteren: “Overheid, stop de vernietiging van de sjiieten!”

Afgelopen donderdag, bijvoorbeeld, was het weer raak toen een konvooi bussen werd aangehouden tussen de steden Rawalpindi en Gilgit. Gemaskerde mannen in legeruniformen selecteerden de passagiers – op weg naar festiviteiten om nota bene het eind van ramadan te vieren – en executeerden vervolgens ruim twintig sjiitische mannen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar. In het filmpje zie je na afloop een brandende bus te midden van een “alle sjiieten zijn ongelovigen!” schreeuwende menigte.

Analist Talat Masood spreekt van een ‘sektarisch conflict. “Militante soennitische groepen als Lashkar-e-Jhangvi worden nauwelijks aangepakt door de autoriteiten. Daarom bezitten zij de feitelijke macht in bepaalde regio’s en als ze zin hebben om sjiieten te vermoorden, doen ze dat. De staat is schijnbaar onmachtig er iets aan te doen.”

'transparant skull sticker'Helaas voor deze minderheid van dertig miljoen Pakistanen lijkt de belangrijkste veiligheidsdienst van het land ISIInter-Services Intelligence – drukker met het coördineren van terreurdaden in het buitenland dan met de bescherming van zijn eigen bewoners.

Gezien de intensivering van de genocide op sjiieten in landen zoals Saudi ArabiëBahrein, AfghanistanIrak* en inmiddels ook Syrië, acht ik het mogelijk dat Israël in de nabije toekomst te maken gaat krijgen met asielzoekers die kort ervoor nog demonstreerden en baden voor de vernietiging van de joodse staat.

DF

* daar zelfs met gifgas

Gerelateerd:

Syrië: massamoord in Hula ‘onder valse vlag’?

CR-gas & de ‘Duitse stoel’: Arabisch martelen

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?

Politici zijn wereldvreemd: corruptie in Afghanistan


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>